Med lidenskap for friluftsliv, natur og miljøvern

Søk
Close this search box.

Norge rundt: 15 beste turstier for sommersesongen 2023

Mountains Landscape in Norway. Scandinavia.

Norge, vår vakre skatt, berømt for sin enestående natur som tiltrekker seg besøkende fra hele verden, gir oss turgåere et hav av muligheter for utforsking – spesielt om sommeren.

Fra lummende skoger og glitrende sandstrender til majestetiske fjell, spektakulære fjorder og fargerike øyer, Norge har noe av de beste naturområdene verden har å tilby.

Vi har reist Norge rundt og sett det beste landet vårt har å tilby.

I denne artikkelen har vi samlet våre 15 favoritt-steder å besøke om sommeren. Dedikert innen fem kategorier basert på hvilke miljø du liker best: midnattssol, skoger, strender, fjell og fjord.

Om du er godt erfaren innen norsk geografi kommer du nok til å kjenne igjen en god del, men selv du kan se noen nye ruter og stedet du bare prøve når du kommer neste sommer.

Beautiful Nature Norway aerial photography.

Fjellturer du kan virkelig nyte midnattssolen i!

Midnattsolen i Norden er et av de kuleste naturfenomenene du kan oppleve i Norge, og absolutt ingenting slår å nyte fargene sola maler over himmelen på toppen av et godt norsk fjell.

Her er våre «top-picks»:

#1 Reinebringen, Lofoten

Reinebringen gir en utrolig utsikt over Reinefjorden i Lofoten, og alle fjellene rundt. Det er en relativt utfordrende trappetur på rundt 1,5-2 timer og tar deg opp 486 meter. Når midnattsolen skinner over en klar himmel blir hele verden oransje, med vakre refleksjoner fra et speilblankt hav.

#2 Tromsdalstinden, Tromsø

Denne fjellturen er et «must» om du havner oppi Tromsø om sommeren. Med en høyde på 1238 meter er dette det høyeste fjellet rundt Tromsø og gir en helt fantastisk panoramautsikt over øyene og fjordene rundt.

Turen tar rundt 2-3 timer til topp og er en relativ gradvis oppstigning med godt markerte stier.

Planlegg rett og du vil kunne se Tromsø i søvn, dekt av en vakker midnattssol.

#3 Segla, Senja:

En tøff men overraskende kort klatretur gjør Segla på Senja til en av våre favoritturer i hele Norge.

Segla er godt kjent for sin unike form og fantastiske utsikt, og på en klar sommernatt kan du se midnattssolen danse over fjord og fjell som omringer deg på toppen.

Turen er rundt 2km og vil ta deg en drøy time, men du stiger opp over 600 meter på denne timen så vær klar for en tøff og bratt klatretur!

Reinebringen, Lofoten

Opplev Norges vakre skoger på sitt beste

Personlig er jeg en skikkelig sucker for skogsturer, og her i Norge har vi noen av de vakreste, frodigste skogene verden har å tilby.

Fullpakket med dyreliv og vakre landskap har vi samlet våre 3 favoritt skogsturer rundt Norge for en deilig sommertur i skyggen av trær.

Vertical shot of a stone pathway in a forest in Larvik, Norway
Bøkeskogen, Larvik

#4 Bøkeskogen, Larvik

Bøkeskogen i Larvik er den nordligste bøkeskogen i hele verden, og et fantastisk sted for en sommertur. Skogen er dekt i eldgamle, majestetiske trær og ligger rett ved den godt kjente Farris-sjøen for en deilig svømmetur.

#5 Oslomarka

Oslomarka strekker seg over et helt enormt område rundt Oslo, og tilbyr utallige turmuligheter om du tilbringer sommeren nær hovedstaden.

Marka har en rekke forskjellige markerte sier å velge mellom som alle leder til en opplevelse av Norges vakre skoger, innsjøer og dyreliv.

#6 Trillemarka-Rollagsfjell, Buskerud:

Trillemarka er et svært naturreservat som er hjemmet til utallige med arter av sjeldne planter og dyr!

Dette er en av våre topp valg for sommeren fordi varmere tider bringer ville blomster, fugler og sommerfugler som dekker hver sti og stein.

Trillemarka-Rollagsfjell

Sandstrender og sjø: Syden i Norge!

Ingen sydentur i år?

Opplev Norges syden ved å ta en tur til våre beste og vakreste strender. Her er våre favorittsteder å nyte sommervarmen.

#7 Solastranden, Stavanger:

Solastranden ved Stavanger er en 2,3km lang strand som er berømt for å være den vakreste strande i hele Norge (iallfall ifølge Stavangere).

Her kan du sole deg, svømme i sjøen og kanskje til og med prøve deg på litt surfing?

#8 Huk, Oslo:

Huk er en populær strand på Bygdøy i Oslo. Stranden har både sandstrand og gressområder og kommer inkludert med en kiosk (softis smaker ekstra godt på stranda), toaletter og dusjer.

#9 Refviksanden, Vågsøy:

Refviksanden er en lang, hvit sandstrand på Vågsøy i Vestland fylke. Stranden i seg selv er fin, men det du virkelig kommer for er omgivelsene. Rundt deg vil du se høye, vakre fjell og krystallklart vann som virkelig er et symbol på det beste av Norsk natur.

Solastranden. Fra: visitnorway.no

Beste fjellturer (som ikke inkluderer midnattssol)

Om det er noe Norge har mye av er det spektakulære fjell og landet er et eldorado for fjellentusiaster. Her er de mest minneverdige fjellturene Norge har å tilby om sommern!

#10 Besseggen, Jotunheimen:

Besseggen er en av Norges mest populære fjellturer, kjent for sin fantastiske utsikt over de blå og grønne vannene av Gjende og Bessvatnet.

Turen er utfordrende og full av turister, men belønningen er utsikten fra toppen som er et av de vakreste i kanskje hele verden.

Kjeragbolten in Norway the biggest stone between 2nd rocks

#11 Trolltunga, Odda:

Trolltunga er en spektakulær klippe som strekker seg 700 meter over Ringedalsvatnet. Selv om turen kan være både lang og utfordrende er utsikten et av de mest ikoniske i Norge (om du googler «norwegian nature» er trolltunga et av de første bildene du kommer til å se!).

#12 Kjeragbolten, Lysefjorden:

For de eventyrlystne er Kjeragbolten et must. Etter en utfordrende klatretur kan de modige ta et skritt ut på den berømte steinen som er klemt fast mellom to fjellklipper 984 meter over Lysefjorden!

Beste fjordturer

Norge er verdensberømt for våre vakre fjorder og deres utrolig skjønnhet. Uansett hvilken fjord du velger kommer du til på oppleve noe av verdens vakreste natur, og hver fjord har mange forskjellige turuter å velge mellom.

Her er våre favoritter:

#13 Geirangerfjorden, Møre og Romsdal:

Geirangerfjorden er den mest berømte fjorden i hele verden, og er godt kjent for sine imponerende fjell, dype blå vann (dekket av cruiseskip) og vakkert grønt landskap.

Best av alt er de utallige turstiene rundt fjorden som hver tilbyr helt utrolig utsikter.

#14 Nærøyfjorden, Sogn og Fjordane:

Nærøyfjorden er en av de smaleste fjordene i Europa og tilbyr en spektakulær kombinasjon av bratte fjell og dype vann.

Det er flere flotte turstier i området, inkludert turen til Bakkanosi med en spektakulær panoramautsikt over fjorden.

#15 Lysefjorden, Rogaland:

Lysefjorden er kjent for sine imponerende attraksjoner som både Preikestolen og Kjeragbolten, men best av alt er alle de flotte turstiene langs selve fjorden. Det er her du virkelig kan oppleve Lysefjordens utrolige natur og ro på nært hold.

Om du har lyst å unngå massene av turister som kommer til preikestolen og kjeragbolten anbefaler vi virkelig å utforske alle de andre turstiene Lysefjorden har å tilby!

Geiranger fjord, Norway.
Geiranger fjord

Våre favorittsteder Norge rundt

Norge om sommeren har et landskap malt av naturens vakreste farger. Fra utrolige fjell- og fjordvandriner til rolige skogsturer, solrike strender og idylliske vann: Norge har alt.

Vi har troen på at Norge har noe for enhver smak, og om sommeren tilbyr på verdens vakreste områder for turgåere.

Best av alt: dette er bare 15 av tusenvis av steder du kan utforske — så kom deg ut av huset og nyt sommerparadiset vårt! Ikke glem å pakk sekken med kakao og kvikklunsj, så klart.

Leiter du etter mer norsk tur og frilufts innhold? Sjekk ut årevis med artikler her!

DEL:
DEL:

Innhold

SE OGSÅ