Med lidenskap for tur, natur og miljøvern

friute.no, råd på tur. Jon Arne Strand.

Om meg og friute.no

Hjelp til selvhjelp

Mitt navn er Jon Arne Strand, og jeg kommer fra Rana i Nordland fylke. Jeg har rikelig erfaring i friluftslivet, og her vil jeg gjerne dele noen råd på tur med deg. 

friute.no, råd på tur. Jon Arne Strand.

Her finner du utvalgte videoer fra nettet som viser deg hvordan du gjør ting på tur. For eksempel:

Hvordan du tenner bål, kler deg i kulda, bruker GPS på mobil, bruker kart og kompass, vader over en elv, forebygger gnagsår , lover i friluftsliv og mye, mye mer.

Listen vokser stadig. 

Råd på tur over internett

Du kan også finne svar på YouTube. Men der er det så mange videoer, at du lett kan gå deg bort i video-jungelen. Noen tips kan også være direkte misvisende. Hvem som helst kan nemlig legge ut en video på internett.

På denne hjemmesiden har vi plukket ut de mest seriøse videoene til deg. Dette utvalget er kun tips som vi kan stå inne for, på bakgrunn av erfaring. Hvis ikke, så blir det opplyst om det i innleggene. Stikkord for tips til turen din på finner du på siden Finn turtriks

Når man vil ha svar på et spørsmål som kan dukke opp på tur, så er det ofte lurt å se på en video på YouTube. Men videoer kan legges ut av hvem som helst, og noen er ikke til å stole på heller. Andre videoer kan være lærerike og bra. Det trenges en samling av alle seriøse turvideoer på et og samme sted.

Jeg setter derfor stor pris på om dere sender tips/ turtriks til meg. Det kan være råd om fjellvandring, telt, bål , jakt, fiske eller hva som helst som har med tur å gjøre. Helst i form av en lenke til en video eller et råd på en nettside. Skriv gjerne om dine erfaringer om dette tipset også. Da skal jeg ta det inn til vurdering med en gang.

Vær med å lage en turtriks portal!
Hvis du vil at jeg nevner hvem som har sendt inn turtrikset, så bare si i fra om det – med navn. Ellers vil du bli holdt anonym. Hvis du har en nettside, så kan jeg lenke til den om du ønsker det.

Send tipset til epost@friute.no – eller skriv på kontaktskjemaet på denne siden

Alle lover og regler i friluftslivet finner du på lovdata.no

Du bør også se videoen om Allemannsretten på denne hjemmesiden.

Facebook
Twitter
Email
DEL:
DEL:

Innhold

SE OGSÅ
Velg miljømerkede friluftsklær
Velg miljømerkede friluftsklær

Alle sportsforretninger burde ha en egen avdeling med brukte produkter. Produksjonen av friluftsklær er nemlig en av verstingene i klimaforandringen.

Hva er miljøvettreglene, Bli miljøvennlig, Lev etter miljøvettreglene, Følg miljøvettreglene
Miljøvettreglene

Kanskje tidenes viktigste råd til friluftsfolk. Hva er miljøvettreglene? Hvordan bli mer miljøvennlig? POW Norge og DNT ung har laget syv regler.