Med lidenskap for friluftsliv, natur og miljøvern

Søk
Close this search box.

7 Av Norges BESTE Strender (vet du alle?)

Lofoten Islands, Norway

Det første folk tenker når de hører «vakker norsk natur» er vanligvis ikke sol og trand, men visste du at Norge faktisk har tønnevis med vakre strender?

I et land med en så lang kyst som vi har, er det ikke egentlig så rart, men likevel velger de fleste nordmenn turen ned til Syden istedenfor.

Uheldigvis så kan man ikke alltid ta turen til sør-siden av Europa, så i de dager er det bedre å bare pakk sekken og ta barna med deg til nærmeste norske solstrand.

I denne artikkelen går vi gjennom 7 av de beste strendene Norge har å by på.

#7 Haukland, Lofoten

Haukeland Strand i Lofoten er godt kjent for sitt vakre, krystallklare vann og hvit sand – omgitt av svære, vakre imponerende fjell. Denne stranda føles ekstra spesiel om sommeren i Nord-Norges vakre midnattsol.

Stedet er lett å komme til med bil og buss, og er et perfekt sted for en god gammeldags familieutflukt.

Stranda er også en klassisk turistdestinasjon og tiltrekker seg eventyrlystne folk og fotografer fra hele verden.

Fra: Adventures.com

#6 Kvalvika, Lofoten

Kvalvika, også i Lofoten, er en vakker og ubrerørt strand som du må ta deg en liten gåtur til før du når. Dette er selvfølgelig bare en del av opplevelsen, og gjør ankomsten til vannet enda mer spesielt.

Og det er bare en liten times tur altså.

Om du elsker vakker natur og liker å se litt mer variasjon av hva Norge har å by på, anbefaler vi Kvalvika!

Fra: dagsturhelgeland.no

#5 Paradisbukta, Oslo

Paradisbukta er en godt kjent, men sjarmerende, bystrand i Oslo. Perfekt for alle Oslogåere som ikke har mulighet til å komme seg så langt utav byen.

Bukta er lett å komme til med offtentlig transport eller sykkel fra hvor som helst i Oslo, og er en flott måte å komme seg litt vekk fra resten av maset og kjaset fra byen.

Fra: ESM Photographics

#4 Jæren, Rogaland

Jærens strender er godt kjent for en litt mer vill skjønnhet, og har lange, åpne landskap som strekker seg langs kysten. Dekt i rik kultur og historie gjør en tur til Jæren ekstremt verdt det.

Du trenger nok ikke ta med det solkrem og håndkle med mindre du er heldig med været.

Jæren har flere ulike strender som lett kan nås med en bil.

Strendene har masse variasjon, og du kan ta deg en lang tur langs havet, utforske dyrelivet med litt fugletitting og til og med surfe om det er mer din stil.

Fra: SNL

#3 Solastranden, Stavanger

Solastranden er en populær strand rett ved Stavanger og er en av mine personline favorittstrender i norge. Sanden er myk og behagelig, og på grunn av vindforholdene kan man kitesurfe!

Stranda er lett tilgjengelig med buss eller bil fra Stavanger, og er ideel for både familiaktiviteter, turgåing, og drage.

Fra: OutdoorActive

#2 Hoddevik, Vestland

Hoddevik er Norges surfeparadis, og har svære vakre klipper med klart vann, skjult mellom imponerende fjell. Noe av det beste Vestland har å by på.

Ta kjøreturen ut til Hoddevik og nyt en perfekt avkobling fra hverdagen i et rolig og naturskjønt miljø.

Fra: Fjord

#1 Uttakleiv, Lofoten

Ja ja, det er kanskje litt partikhet her når det kommer til Lofoten, men det er få som kan argumentere mot at Lofoten har litt av noen vakre strender.

Uttakleiv tilbyr en fantastisk og unik kombinasjon av både sandstrand og dramatiske klipper, og tiltrekker seg fotografer fra hele Norge hver dag.

Lik som de andre stredene i Lofoten, så er Uttakleiv et perfekt sted å nyte midnattsolen.

Fra: Stunning Outdoors

Bunnlinja er at Norge faktisk har noen skikkelig vakre strender

Vi her i Friute elsker Norske strender. De er en perfekt blanding av uberørt naturskjønnhet og spenndende aktiviterer, perfekt for nordmenn og turisker som søker litt avslapning (eller eventyr).

Som resten av Norge, tilbyr disse strendene på vakre naturlandskap og gir tilgang til naturfenomener som midnattssolen eller nordlys.

Om det er varmt nok, er det også deilig å bare slappe av på litt myk sand med en god bok.

Har du utforsket noen av strendene på listen allerede? Om ikke, håper vi du vurderer en tur ut så du og kan ta nytte av alt Norge har å by på.

God tur!

DEL:
DEL:

Innhold

SE OGSÅ