Med lidenskap for friluftsliv, natur og miljøvern

Søk
Close this search box.

7 BESTE NORSKE VINTERDESTINASJONER I 2024

Scenery of Northern lights over the lake in Alta, Norway

Norge er verdenskjent for sin kalde og arktiske natur, spesielt oppe i Nord.

Et land som allerede er vakkert året rundt gjør hver eneste vinter om til et magisk eventyr, med Norge som et enestående eventyrland!

Snødekte fjell, frosne innjøer, nordlys, og en haug av skientusiaster, har gjort Norge om til en vinterdrøm.

I denne artikellen har vi oppsummert de 7 beste stedene du kan oppleve vintern i Norge, uansett hva du foretrekker å utforske.

La oss sjekke ut alt av hva Norge har å tilby på om vinteren!

1. Tromsø

Tromsø er godt kjent som Nordlysets Hovedstad, og det er ingen bedre tid å oppleve verdens kuleste naturfenomen som om vinteren. Ikke bare er Tromsø et av de beste stedene i verden å oppleve nordlys, men siden byen ligger i vinter store deler av året, tilbyr Tromsø også et spekter av vinteraktiviteter!

Tromsø er mer enn bare en nordlandsby; det er tilgang til hundekjøring, snøscooterturer i arktisk landskap, og muligheter til å utforske norges rike samekultur.

Til tross for at Tromsø ligger så langt nord som det gjør, tilbyr Tromsø på en av de varmeste og innbydende atmosfærene av alle norske byer. Det er masse tilgang til koselig kafeer, restauranter, barer og lokale tromsøværinger som er litt mer åpen en den typiske nordmann.

Ikke vær bekymret for kulde og mørket, for folket varmer deg opp og byen lyses opp bedre enn noen annet.

norske vinterdestinasjoner

2. Lofoten
Lofoten om vinteren er et sant paradis for de som ønsker å oppleve autnetisk nordnosk fiskeliv. Finn en tradisjonell rorbu gjennom AirBnb, se om du kan ta tak i vinterfiske, og få en skikkelig bra historisk innsikt rett til hjertet av norske fiskesamfunn.

Vintertid i Lofoten er perfekt til å gå for skreie, omringet av noen av dramatiske snødekte fjell og vakker natur.

Om du ikke er en stor fiskefan, tilbyr Lofoten også på vakre båtturer, dagsturer i snødekt natur og gode sjanser for å se nordly.

Folk fra hele verden kommer til Lofoten for å virkelig oppleve ekte norsk og autentisk kultur, så ta nytte av det!

Fredvang Bridges in winter. Lofoten islands, Norway

3. Røros: Historisk Sjarm
Røros er en av de mest undervurderte vinterbyene her i Norge. Listet av UNESCO som en gammel gruveby, tilbyr Røros på en skattekiste av fortryllende historie og kultur.

Lær alt om Norges industrielle bortid i en by med velbevarte trebygg og gruveområder fra 1800-tallet!

Vi anbefaler alltid Røros om vinteren, for byen lyser opp under snøen og skaper en atmosfære som føler ut som det var tatt rett ut av en eventyrbok.

I tillegg er det så klart den årlig Rørsomartan, som er en tradisjonell handelsmesse som går så langt tilbake som 1850-tallet. Folk fra hele landet kommer for å se på reinsdyrhandel, kulturelle forestiller og en måte å oppleve ekte norsk tradisjon.

Om du er glad i ekte norsk mat så kan vi betrygge deg med at byen er full av gamle restauranter som holder seg til lokale råvarer og god tradisjonell mat.

Røros om vintern har garantert noe for hver eneste nordmann.

Houses in UNESCO Heritage town of Røros, Norway

4. Geilo: Vintersportens Mekka

Ta deg en tur til vintersportens Mekka! Geilo er godt kjent som et paradis for skientusiaster og tilbyr vinteraktiviterer for både store og små i idylliske fjellandskap.

Byen har fantstiske skiløyper som passer for alle, og har i tillegg til alpinski også utmerkede forhold for langrenn med kjempefine løyper som snor seg gjennom hele vinterlandskapet.

Om du er mer en snowboarder, så er det også en rekke parker som tilbyr utforedrende hindringer og hopp.

Vi lover at Geilo er mer enn bare fart og spenning også! Byen er godt kjent for sine koselig fjellhytter og hoteller som gir en varm velkomst etter lange dager i løypene.

Disse tradisjonelle hyttene kommer med peis og kos, og er det er ingenting som slår en god skål med sjokolade med en varm kopp kaffee og fredags-tv etter en lang dag i snøen.

5. Alta: Nordlys og IsHotell
Finn nordlyset i et ishotell!

Alta gir noe nav de beste sjansene i verden for å se nordlys på grunn av beliggenhet og klare, mørke vinternetter. Det er masse lokale guidede nordlysjakter som tar deg til alle de beste utsiktpunktene for observasjon, og det er absolutt ingen bedre måte å oppleve det på!

Enda bedre er så klart Altas verdenkjente Sorrisvnia Igloo Hotel – verdens nordligste ishotell. Hver vinter bygges hotellet helt av is og snø, og tilbyr gjester på en unik og uforglemmelig overnattingsopplevelse.

Med vakkert utformede isskullpturer og barer, er det å kunne bo i et kunstverk noe av det kule man kan oppleve i Norge, i vår mening.

Alta tilbyr så klart også på mange andre aktiviterer som hundekjøring, snøscooterturer og samiske kulturutfuklter!

Scenery of Northern lights over the lake in Alta, Norway

6. Svalbard: Arktisk Villmark
Svalbard om vinteren er litt mer for de mer hardcore eventyrlystne nordmenn, og ikke anbefalt som en familietur.

Likevel, så er Svalbard om vinteren et av de mest unike stedene du kan oppleve i hele verden. En øy som fungerer som et ekte arktisk eventyrland tilbyr en utrolig unik og uforglemmelig vinteropplevelse langt mot nord.

Svalbard er en av de få stedene i verden som fremdeles har sin rå og uberørte villmark, og gir muligheter for snøscootersafari der du virkelig kan oppleve naturen. Safariene tar deg gjennom fantastiske landskap av isbreer, forsne fjorder, forrevne fjell og mulighet til å kanskje se en isbjørn?

Noe av det kuleste Svalbard også har å tilby på er isgrottene, som du også så klart kan dra ut for å utforske. Skapt av isbreer, er denne naturlig underverkene en sjanse til å virkelig oppleve noe surrealistist og vakkert. Du kan gå rett gjennom labyrinter av glitrende isforsmasjoner, og det er få ting som er mer stilig.

Tror du har det som trengs for et skikkelig vintereventyr? Da burde Svalbard være på toppen av listen din.

Snowmobile in Svalbard

7. Hemsedal: Skandinavias Alper

Hemsedal har det fantsiske kallenavnet som «Skandivnavias Alper», om det gir deg litt insikt over hvor fantastik det er som en vinterdestinasjon her i Norge. Hemsedal har det største og fremste skinsentrene i hele Norge, og tiltrekker seg ski og snowboard entusiaster fra hele verden.

Om du foretrekker alpint eller langrenn har ingenting å si, for Hemsedal har alt, i tillegg til vakker natur og fjell såklart.

Hemsedal har blir enda større i de siste årene, og tilbyr nå på en lang rekke vinteraktiviter som trugeturer, hundekjøring, isklatring, og så klart… spektakulær afterski.

Snowbound landscape mountain river. Hemsedal, Norway. November

Der har du de beste norske vinterdestinasjoner for 2024, vi lover!

Norge er et land som virkelig viser sin beste side om vinteren, og tilbyr på en rekke fantastiske reisemål med all slags variert og spennende aktiviterer!

Fra skientusiasters paradis i Hemsedal, eventyrlystne safari utforskere på Svalbard, til nordlysjaktere i Tromsø eller Alta, har Norge absolutt alt av vinteropplevelser for både store og små.

Bare hold de små vekk fra isbjørnene.

Lærte du noe nytt om Norske vinterdestinasjoner? Vel da er det bare å slå på de gamle skiene og kom deg ut denne vintern.

God tur!

Leter du etter mer tur-relatert innhold? Sjekk ut resten av innleggene våre her!

DEL:
DEL:

Innhold

SE OGSÅ