Med lidenskap for friluftsliv, natur og miljøvern

Søk
Close this search box.

Last ned appen «Hjelp 113» – la ambulansehelikopteret finne deg

ambulanseapp, hjelp-113, Nødapp, ambulansehelikopter på tur
Hjelp 113 er en nødapp i tilfellet du trenger ambulanse helikopter på tur. Appen Hjelp 113 sender automatisk melding om hvor du er, om du ringer 110, 112 eller 113 fra appen.

Appen Hjelp 113 er laget for å være så enkel som mulig å bruke, men bruk gjerne noen minutter på å bli kjent med den.

Husk at mobilen trenger datatrafikk for å automatisk sende stedet du er til nødsentralen. Du må ha mobildekning for at appen skal fungere.

Som en del av installeringen vil appen be om tillatelse til å få tilgang til mobilens stedstjenester (og på iPhone: tilgang til Meldinger, det er viktig at du svarer «ja» på disse spørsmålene). Tilgang til meldinger er nødvendig for å kunne vise stedet du er mens du er i nødsamtalen. Dette er en ekstra sikkerhet dersom nødsentralen, mot formodning, ikke mottar posisjonen automatisk og du blir bedt om lese denne opp for nødsentralen.

Du kan også finne den nærmeste hjertestarter  i appen. Det er det offentlige hjertestarterregisteret som brukes.

Med Hjelp 113 har du mulighet til å la nødsentralen benytte seg av kameraet på mobilen din for å få et bedre overblikk over situasjonen. Du bestemmer selv om du vil at operatøren skal få tilgang. Denne funksjonen gir operatøren et bedre bilde over situasjonen, og kan gi bedre hjelp mens nødetatene er på vei.

Appen Hjelp 113 er utviklet av Stiftelsen Norsk Luftambulanse

 

DEL:
DEL:

Innhold

SE OGSÅ