Med lidenskap for friluftsliv, natur og miljøvern

Søk
Close this search box.
Alternativ til skifeller,Metoder mot bakglatte ski,Feste i motbakkene,Granbar mot bakglatte ski

Har du glemt skifellene? Å bruke skifeller er en god metode mot bakglatte ski. Et alternativ til skifeller er gaffatape og granbar. Granbar mot bakglatte ski virker! Med denne metoden har du godt feste i motbakkene hvis du har glemt skifellene.

Granbar mot bakglatte ski

Statskog

00:01:13

Start video

Fest granbaret foran og bak med gaffatape. Tett godt i fremre kant.

Metoder mot bakglatte ski

Hvis du er på topptur eller har mange motbakker foran deg, så er skifeller løsningen. Du kan selvfølgelig legge på rett festesmøring, men er det bratt så hjelper det lite. Smørefrie ski av forskjellig type, er heller ikke bra nok. Skifeller gir det beste feste i motbakkene. 

Alle skifeller fra Åsnes

Alternativ til skifeller

Det kan være flere ting, men de fleste metodene er ikke effektive nok. Som nevnt, så har du jo flere typer smørefrie ski, men hvis du har feste under sålen for skifeller, så er det nok en såle som er beregnet på smøring. Så hva gjør du den dagen du skal opp en bratt fjellside/ bakke og har glemt skifellene? Finnes det da gode nok metoder mot bakglatte ski i så bratt terreng? Du kan selvsagt gå fiskebein, eller ta skiene på nakken. Men det finnes bedre måter:

Bruk granbar

Granbar gir et godt feste i motbakkene. I stedet for granbar, så kan det også brukes andre typer nåletrær.

Noen sverger til gaffatape på tur, som kan brukes til reparasjoner også og stort sett alt annet. Personlig har jeg med sportstape i stedet, da denne er effektiv mot gnagsår også.

Foregygging av gnagsår

Men den er ikke så glatt som gaffatapen, og derfor ikke så god til dette. Gaffatape og granbar er en god metode mot bakglatte ski.

Se på videoen som viser et godt alternativ til skifeller

I stedet for å skrive en fremgangsmåte for å feste granbaret under skien, så anbefaler jeg å se på videoen ovenfor. Det er nokså utrolig at man kan bruke granbar til dette, men naturen selv har alltid en løsning. Granbar festet med gaffatape gir et godt feste i motbakkene, og samtidig litt gli nedover.

DEL:
DEL:

Innhold

SE OGSÅ