Abonner på nettstedet

Motta varsler om nye innlegg via epost.

Bli med blant 92 andre abonnenter

 Arkiv

 Kategorier

 Turutstyr fra flere merker

 Billig telefonabonnement

 Salg av sko, reparasjon av sko og turutstyr

bjarne-hall-skohall, bilde

Bjarne Hall AS Skohall Mo i Rana

 Ta ut en kompasskurs

Uten telefon på hytta

6 februar 2017
glemt-telefon2

Puh…

Hipp hurra – Jeg har glemt telefonen hjemme!

Det er ca. et par timer å gå på ski fra bilen til hytta – der jeg er nå. Telefonen ble liggende igjen i bilen denne gangen. Jeg gleder meg derfor til å slappe av ved bålet og å være helt utilgjengelig.

Så jeg lever glade og stressfrie dager nå, uten å må ha cyberspace dinglende rundt ørene hele tiden.

Men det er kanskje litt urettferdig i forhold til mine lesere. Jeg satset nemlig på telefonen som det eneste fotoapparatet denne gangen, så derfor er jeg uten det også. Det er nemlig masse spennende som jeg kunne tatt bilder av her (bare tulla).

Men jeg har i alle fall det mobile bredbåndet, slik at jeg kan skrive dette innlegget til dere.

Sant og si, så er det ikke ofte jeg lever så utilgjengelig som dette. Og det er en befrielse for sjelen. Jeg har full kontroll over når jeg skal gjøre hva, uten å bli avbrutt av den jævla ringetonen hele tiden. Hvis det ikke var for at jeg hadde tilknytning til andre der nede i «sivilisasjonen» et sted, så har jeg levd slik livet ut.

Men det er jo en annen måte å se det på også. Telefonen er en sikkerhet i tilfellet skade. Det er ikke til å komme bort fra. I alle fall hvis den er tørr og fungerer.

Les Hvis mobilen ikke er vanntett

Les også Hjelp 113-GPS. Bli funnet!

En annen ting er dekningen. Det er ikke alltid – spesielt når man trenger det som mest – at det er telefondekning i det området du er i.

Les Stol ikke på telefondekningen

 

bed

Vær så snill å ring!

Jeg håper ingen havner i en slik situasjon noen gang.

Når jeg var på tur til hytta i går, så oppdaget jeg at telefonen var glemt når jeg nesten var framme. Heldigvis kom det ei rålekker berte forbi på snøscooter, som jeg vinket inn til meg. Hun var elskverdig nok til å låne meg telefonen sin, slik at jeg fikk ringe hjem og si i fra at jeg ikke kunne nås (anbefales ikke som sjekketriks).

Og de fineste bildene kunne jeg tatt akkurat nå. Det er minus 10°C ute, med en skarp og vinterlig vind. Det er i ferd med å mørkne, og konturene er skarpe med en kontrastfylt overgang mellom fjell og himmel. Det er antydning til rødt i vest der sola gikk ned for litt siden. Det kan tyde på bra vær i morgen.

Les Morgon rø pissar i hø

Så får dere ha det bra da, dere der på «den andre siden». Jeg lover å dra ned for å hente fotoapparatet så snart jeg klarer å løsrive meg fra denne beroligende tilværelsen. Et spesielt ha det bra til ei dame som heter Mina.

 

Jon Arne.

 

KOMMENTARER