Abonner på nettstedet

Motta varsler om nye innlegg via epost.

Bli med blant 92 andre abonnenter

 Arkiv

 Kategorier

 Turutstyr fra flere merker

 Billig telefonabonnement

 Salg av sko, reparasjon av sko og turutstyr

bjarne-hall-skohall, bilde

Bjarne Hall AS Skohall Mo i Rana

 Ta ut en kompasskurs

Tyvene stjal skiene mine to ganger

1 februar 2018

Først fikk jeg stjålet skiene mine fra et hjemmested på fjellet. Etter at jeg hadde fått nye ski igjen, så ble de også stjålet, denne gangen fra bilen min. Men så fikk jeg nye atter en gang, og de ble knekt og ødelagt på scootersleden. Og det skjedde før jeg i det hele tatt hadde fått prøvd dem.

Ski-på-sekken

Ski på ryggsekken.

Når man er på skitur i fjellet vår og høst, så er det slett ikke uvanlig at man støter på store områder uten snø. Særlig om våren. Da blir det ofte lettere å feste skiene til ryggsekken slik som bildet viser, og heller gå på føttene.

Les om en skitur på høsten: Høstføre

Når man er på fjelltur sent om våren og skal hjem, så hender det rett som det er at man kommer til barmark lengre ned i dalen. Hvis det er bilvei i nærheten, så kan det lønne seg å gjemme skiene i skogen et sted, for deretter å gå videre uten den ekstra vekten på sekken. Da kan man hente skiene senere med bilen. Det gjorde jeg en gang, og det var da de ble stjålet.

Men jeg kjøpte selvfølgelig nye ski, og sant og si så var de helt suverene. Jeg var så ofte på tur, at de ble liggende i kapellet på bilen. Men en dag ble de stjålet derfra, og det er mye som tyder på at det bare var noen guttestreker. Dette oppdaget jeg først når jeg skulle på tur til hytta.

DSC2611Mammas-ski20180102001

De gamle treskiene ble redningen.

Men jeg hadde ikke tid til å amputere dagen med en bytur for å kjøpe nye ski, så jeg tok de gamle treskiene for å ha med på scootersleden i tilfellet motorstopp. Jeg skulle først og fremst bare på en hyttetur denne helga, så skiene skulle ikke brukes så mye.

Jeg kjøpte nye ski når jeg kom hjem igjen.

Når jeg dro på neste fjelltur, kjørte jeg snøscooter til hytta. Planen var at jeg skulle ta skiturer der i fra om dagene, slik jeg pleier å gjøre. Før jeg dro,  surret jeg skiene «godt» fast til sleden med tuppene vent bakover. Dette minsker nemlig risikoen for at de huker seg fast i busker og kratt.

_DSC2672_brukne_ski

Skiene hadde kommet seg under scootersleden.

Men surringen var ikke bra nok, så de hadde sklidd fremover, slik at bakenden på skiene stakk seg ned i snøen. Dermed ble de bøyd bakover og helt ubrukelige.

Når jeg kom fram til hytta, så kunne jeg ikke tro mine egne øyne. Det var ufattelig at jeg hadde slik uflaks! Det heldige opp i det hele, var at det var noen billige drittski. Når jeg kjøpte dem, så tenkte jeg å kjøpe noen ski til en helt annen pris i stedet. Noe jeg er glad for at jeg ikke gjorde.

Så nå sitter jeg på hytta og skriver dette innlegget, uten ski. Det blir nok nye når jeg kommer hjem igjen. Det er utenkelig at jeg ødelegger dem også, spesielt med den erfaringen jeg har nå. Så muligheten er til stedet for at de blir av det skikkelige slaget.

Nå publiserer jeg dette innlegget og drømmer videre om fine skiturer.

Les om en annen høsttur i snø, uten ski: Båltur og høstføre

Det kan lønne seg å ha reserveski på hytta: Skibindinger til fjellstøvlene

 

Jon Arne.

 

KOMMENTARER