Abonner på nettstedet

Motta varsler om nye innlegg via epost.

Bli med blant 92 andre abonnenter

 Arkiv

 Kategorier

 Turutstyr fra flere merker

 Billig telefonabonnement

 Salg av sko, reparasjon av sko og turutstyr

bjarne-hall-skohall, bilde

Bjarne Hall AS Skohall Mo i Rana

 Ta ut en kompasskurs

Turen har starta igjen. Denne gangen med tette fjellstøvler

19 juli 2017

Vandretur fra Kallvatnet i Rana og nordover : Here i come! Jeg starter på nytt, med hele fjellstøvler denne gangen.

Les også om TurstøvlerGnagsårMot insekterMed hund på tur

junkerågbrua, bilde

Brua over Junkeråga i Rana.

Jeg begynner å gå fra Junkeråga/ Steintippen ved Lille Kallvatnet i Rana.

 

veiskilt-sti, bilde

Denne stien skal jeg forlate snart.

Derfra følger jeg noenlunde turistforeningens stier (merket med T) mot Kvefsendalen og videre.

 

Turistforeningens merkede stier, bilde

Turistforeningens merkede stier.

Siden får vi se hvor det ender, for det er turen i seg selv som er målet. Jeg skal nemlig ikke rekke noe som helst. Etter som jeg ikke har satelittelefon, så er turiststiene det nærmeste jeg kommer en viss sikkerhet når jeg er alene i fjellet.

Les også Stol ikke på telefondekningen

 

Telefondekningen glimrer med sitt fravær i området mot Saltfjellet. Egentlig er den like dårlig langs fjellene i hele Nord-Norge, spesielt langs svenskegrensa. Men det er en og annen flekk på kartet med dekning, så der vil jeg skrive og legge inn bilder (fra telefonen) på turen.

Jeg bruker et solcellepanel for å forsyne en powerbank med strøm på turen. Solcellepanelet har jeg på ryggsekklokket når jeg går. Dette lader opp powerbanken hele dagen. Om natten lader jeg fotoapparatet og mobiltelefonen med den.

Forhandlere som får inn mobiltelefoner som er skadet sier dette:

 

Man må ikke lade telefonen eller annen finelektronikk direkte fra solcellepanelet, men kun lade opp powerbanken fra sola. Deretter lader man telefon og fotoapparat med powerbanken. Panelet har varierende spenning, og kan derfor skade telefoner og fotoapparat.

 

Mobiltelefon, powerbank, kabler og solcellepanel veier 1095 gram. Dette er slett ikke dårlig, når man tenker på at min forrige sovepose veide like mye som dette samt min sovepose i dag til sammen.

Teltet er på størrelse med et stort tomannstelt, og veier 1070 gram med plugger. Jeg er fra den såkalte «betasuppegenerasjonen», og kan derfor si med en gang at dette er et voldsomt framskritt.

Se på teltet jeg har laget. Det fungerer i regn og vind, så nå er jeg spent på om det holder ute for mygga også.

stopp-snusen, bilde

Gift!

Jeg tenkte ikke jeg skulle si dette, men jeg har med snus for bare tre dager på turen. Joda, jeg har tenkt å slutte. Om noen dager kjenner jeg vel nikotinabstinensene som river i marg, bein og psyke. Men jeg klarte jo å slutte å røyke i det forrige århundre en gang. Det var en aldeles grusom tid, men jeg har hatt mye igjen for det siden .

Det sies, at det er vanskeligere å slutte med snus enn med røyk. I alle fall går jeg tom for snus langt inn i fjellet denne gangen, så jeg tror det er best for verdensfreden at jeg er alene akkurat da .

Det er bare en ting som hjelper mot slikt jævelskap; og det er enten eller. Nikotinplaster og annen avvenning fungerer ikke for meg. Er det slutt, så er det slutt. Vi får se om jeg kanskje kommer til å gå i rekordfart til Saltfjellet, hvor jeg kan stoppe trafikken for å bomme snus fra folk. Jeg får håpe det ikke blir så ille.

Jeg satser på at gnagsårene holder seg langt unna, at jeg blir kvitt snusen, at mygga er snill med meg og hunden og at fisken biter villig. Det har vært dårlig vær i det siste, sko som har streiket og sein vår i Nord-Norge. Men dere hører mer fra meg ved neste dekningsområde.

 

Les alle innleggene fra denne turen

 

Jon Arne

 

KOMMENTARER