Abonner på nettstedet

Motta varsler om nye innlegg via epost.

Bli med blant 92 andre abonnenter

 Arkiv

 Kategorier

 Turutstyr fra flere merker

 Billig telefonabonnement

 Salg av sko, reparasjon av sko og turutstyr

bjarne-hall-skohall, bilde

Bjarne Hall AS Skohall Mo i Rana

 Ta ut en kompasskurs

Trump og miljøet igjen- en katastrofe for verden

23 januar 2017

Verden er nå blitt utsatt for en miljø og konflikt katastrofe. Den heter Donald Trump. Har vi sett hans måte å hilse på før? Dette presidentvalget angår derfor oss alle. 

donald-trump-hilser-til-folket-c

Donald Trump hilser på en måte vi har sett før

Trump som amerikansk president vil ha svært negative konsekvenser for resten av verden. Han vil nok få gjort en del for amerikanerne, selv om han kom med hele fem løgner til sitt folk allerede det første døgnet som president (VG nyheter).

Denne mannstypen og metodene han bruker har vi sett før, enten vi liker det eller ei. Vi så det med Josef Stalin i den gamle Sovjetunionen. Vi så det med Mao Zedong i Kina. Vi så det med Adolf Hitler i nazi tyskland.

Og vi har sett det så mange, mange ganger før. Men hva er det som gjør at mennesker ikke kan lære av dette?

 

Lysbilder
Her hilser Donald Trump til folket på åtte nokså like måter:
 

donald-trump-knytter-neven-

Kraftig uttrykk.

Trump har en forholdsvis aggressiv fremtreden når han taler til folket. Han knytter neven, rakker ned på andre trosretninger og raser, og gir dem skylden for at landet er i den situasjon som det er. Han henvender seg til svake grupper i samfunnet og får sin store respons der i fra. Akkurat slik Adolf Hitler gjorde.

Trump har dessuten et kvinnesyn som ikke hører hjemme i et moderne samfunn, og som har gitt økende protester verden over.

Et av hans slagord er «America first». Vi kjenner også godt til «We will make america great again».  Det skal lite til for å forstå hva disse tingene har å si for resten av verden, når det kommer fra en president som vil øke CO2 utslippene fra verdens mektigste land. Spesielt når han allierer seg med verdens andre stormakt, Russland.

Trump har selvfølgelig fått gratulasjoner fra andre statsledere. Det virker som om disse statslederne «svelger kameler» for å holde et diplomatisk forhold. Foruten den delen av verden som kritiserer Trump offentlig da «VG nyheter«.

Verden er blitt en trykkoker som snart eksploderer, for ikke å snakke om det trykket som bygger seg opp bare i USA. Noen journalister har en oppfatning av at de voldsomme protestene er et uttrykk for at de angrer på sitt eget valg av president.

Men – det er skrevet side opp og side ned om Donald Trump. De får bare fortsette å skrive, for vi må nok leve med disse ødeleggelsene de neste fire årene like vel.

Det eneste jeg tør å si offentlig er Donald «dukk!».

Terrorister er ofte forbundet med selvmordsbombere og angrep på uskyldig sivilbefolkning, og samvittighetsløse drap. Men hva om man hadde penger og makt, og derfor kunne skyve terroriststempelet over på andre stater, slik USA alltid har gjort? Hvem er da verdens farligste terrorist?

Norges_CO2-utslipp-bilde

Økning av CO2 utslipp. Fotograf: Hanno Wikipedia, CC BY-SA 3.0, Lenke

Som jeg sa ovenfor, så ser det ut for at Trump benytter de samme metodene som Hitler brukte i nazi tyskland, for å få folk til å benekte de mest innlysende bevis på noe. Nazistene gjorde det med jødedrapene, og ny-nazistene fornekter dette faktumet den dag i dag.

Og Trump gjør nå det samme med sine tilhengere. Han fornekter bevisene på klimaforandringen og får et helt folk med seg. Disse bevisene er svært enkel å forstå for de fleste. De er jo bare noen kurver på et papir.

Mennesket er et flokkdyr, med et innebygget instinkt for å følge en flokkleder. Disse menneskelige egenskapene kan manipuleres hvis man trykker på de rette knappene. Det er lett å forstå når vi ser filmen «The Wave» eller «Bølgen».  Det er en film fra 1981 som er basert på et omstridt sosialt eksperiment, som ble utført på en amerikansk High School i 1967.

Les om filmen The Wave

Etter å ha sett denne filmen, så er det lettere å forstå det sosiale fenomenet som kalles presidentvalg i USA, og all annen manipulering av store folkemasser.

Jeg er rystet, og vil derfor prøve å dra det hele ned på landjorda for min egen del. Jeg lengter til et bål på fjellet, for der vil jeg bli kvitt disse «store tingene» og finne ro i sjelen.

 

Jon Arne.

 

KOMMENTARER