Abonner på nettstedet

Motta varsler om nye innlegg via epost.

Bli med blant 92 andre abonnenter

 Arkiv

 Kategorier

 Turutstyr fra flere merker

 Billig telefonabonnement

 Salg av sko, reparasjon av sko og turutstyr

bjarne-hall-skohall, bilde

Bjarne Hall AS Skohall Mo i Rana

 Ta ut en kompasskurs

Jeg fikk ny villmarkstelefon. Nå står tegning og sying av telt for tur.

12 mai 2017

Mandagstelefonen  som jeg sendte inn til reklamasjon, lot seg ikke reparere. Så jeg fikk likegodt en ny, og nå fungerer den som bare fy. Den tåler også en støyt.

Catepillar-s30

Jeg fikk ny telefon.

Følelsen av å eie en mobiltelefon som koster kr. 1790.-, er noe helt annet enn hvis jeg hadde fornyet min Samsung Galaxy med en fullpris på kr. 11387.-. Med bindingsrabatt har jeg kunnet få denne telefonen for kr. 6000.-. Helt sykt!

Les Robust mobiltelefon til turbruk

Jeg vil få testet den skikkelig som utetelefon i sommer. Likeledes hvor brukbar den er til å skrive innlegg med, og om den fungerer sammen med fotoapparatet som jeg skrev om tidligere. Touch systemet skal fungere også når skjermen er våt, så jeg «gleder meg» skikkelig til det begynner å regne!

les også Hvis mobilen ikke er vanntett

Det er litt frustrerende at av/på-knappen og volumknappene er så lett å komme borti, uten at dette er noe stort problem. Dette blir mye bedre hvis telefonen ligger i et etui, men noe slikt har ikke min telefonleverandør til denne telefonen. Etui og annet tilbehør til Catepillar-modellene kan du finne på mobilcovers.dk.

beskyttet-av-pa-knapp

Kanten av dekselet ligger over knappene.

Men jeg tror jeg har løst dette på en annen måte: Denne telefonen er tykkere enn dem jeg har hatt tidligere. Derfor passer ikke det gamle etuiet fra min tidlige Galaxy Active S5. Det viser seg bare å være en fordel, for de lett påvirkelige knappene blir liggende litt beskyttet under kantene på åpningene i etuiet. På den måten må de ha et litt hardere trykk for å virke. En gratis løsning som jeg synes her helt grei.

Derfor er det ikke fullt så lett å komme borti dem ved et uhell. Etuiet kan fremdeles lukkes med magnetlåsen, men åpningen til kameraet på etuiet ligger litt galt.

Dette gjør egentlig ikke noe, da fotoapparatet er så dårlig at jeg ikke kommer til å bruke det likevel. Med etterbehandling, så er bildet du ser av fjellet og månen det beste jeg kunne få ut av det, kl. 03.00 den 14.05.2017.

Denne tilfeldige løsningen gjør at jeg ikke kjøper et nytt etui likevel. Hele riggen er kanskje litt oppsiktsvekkende på en restaurant eller et diskotek, men der oppholder jeg meg sjeldent likevel.

Nå er det teltet som står for tur. Personlig trenger jeg ikke telt, bare et regnskydd og en mygghatt. Men jeg har jo hunden som ha et telt med myggnett.

Jeg har tegnet en skisse, eller et utkast av et lett telt. Det er åpent i den ene enden. Den spisse enden skal stå mot vinden. I den åpne enden blir det myggnett med glidelås. Gåstavene blir teltstenger og teltet blir uten bunn. Det blir stormmatter på, men ikke for vinden sin del. For teltet blir ikke særlig vindsterkt likevel. Nei – de er for å tette bedre mot mygg. Teltet blir jo uten bunn, så insektene kan også krype inn under kanten av teltveggen.

Når det gjelder mygga, så hater den å krype gjennom krinkler og kroker. Derfor kan man rett og slett bare legge gress rundt kantene.

 teltskisse

På skissen er gåstavene farget med rødt, og teltpluggene er de blå ovale figurene. Når alt er klart i mitt hode, så kommer det en bedre tegning.

Hvis jeg bruker en lett teltduk på 40 gram/ m2; så blir vekta på duken under 350 gram. I tillegg kommer vekta av myggnettet på den ene kortveggen, glidelåsen, bardunene og pluggene. Jeg tror ikke jeg kommer i nærheten av 1 kilo for hele greia!?

Nå skal jeg avslutte dette innlegget, for å fortsette med planleggingen av teltet. Det blir bilder av sy-prosessen og ferdig oppslått telt senere.

 

Les alle innleggene fra den kommende langturen med dette teltet

 

Jon Arne.

 

KOMMENTARER