Abonner på nettstedet

Motta varsler om nye innlegg via epost.

Bli med blant 92 andre abonnenter

 Arkiv

 Kategorier

 Turutstyr fra flere merker

 Billig telefonabonnement

 Salg av sko, reparasjon av sko og turutstyr

bjarne-hall-skohall, bilde

Bjarne Hall AS Skohall Mo i Rana

 Ta ut en kompasskurs

Skarpt lys

25 april 2016

«Homt» er noe vi sier her i Rana, når lyset/snølyset er så skarpt at vi ikke ser konturene i terrenget. Plutselig så ramler man i et hull, eller så går man rett inn i en snøskavl. Spesielt ille er det når man kjører scooter, men det er jaggu ikke noe lett å gå på ski heller. Dette er jo et problem som de fleste kjenner til.

Hunden er god å ha.

Hunden er god å ha.

I dag, eller de siste dagene, så har det vært slikt lys. Den som ikke passer seg, kan fort havne utfor en hengeskavl i fjellet. Nå vet jeg jo om dette, så skituren i dag gikk mye ut på å tråkke i nedoverbakkene, for jeg så rett og slett ikke bakken enkelte ganger – spesielt før jeg tok på meg solbrillene.

 

skyer-foran-sola-

Lyset forandrer seg.

Når jeg tok det første bilde ovenfor så var det ikke så ille, men så kom det noen skyer foran sola og det begynte å snø.

 

Helt hvitt snølandskap.

Helt hvitt snølandskap.

Landskapet rett og slett forsvant, så da ble det tråkking i nedoverbakkene. Det hjelper også å kaste ei snøkule nedover lia, for å se om det er en skavl der. Når man har hunden fremfor seg, så vil dette også være til hjelp. Sporene til hunden forteller meg om det er bratt eller kanskje en hengeskavl.

De fleste vet, at det hjelper med gule glass på solbrillene eller snøbrillene. Hvis jeg ikke hadde hatt gule solbriller i dag, så tror jeg at jeg hadde vært der oppe enda…

Kjøp solbriller »
Kjøp skibriller »

Jon Arne.

 

KOMMENTARER