Abonner på nettstedet

Motta varsler om nye innlegg via epost.

Bli med blant 92 andre abonnenter

 Arkiv

 Kategorier

 Turutstyr fra flere merker

 Billig telefonabonnement

 Salg av sko, reparasjon av sko og turutstyr

bjarne-hall-skohall, bilde

Bjarne Hall AS Skohall Mo i Rana

 Ta ut en kompasskurs

Rypa klappet meg over kjeften

7 oktober 2014

Man har som regel ikke med fotoapparatet når man går på utedoen på hytta, men det skulle jeg hatt denne gangen.

Det var noen dager siden, og det var kveld og mørkt. Jeg tok på hodelykta for å gå i uthuset en tur – og når jeg kom ut på balkongen, fløy det opp ei rype i mørket. Ikke noe uvanlig det, men den kom straks tilbake og satte seg ved siden av meg igjen.

Det er ikke noe rart at det er forbudt å jakte med lys, for den mistet retningssansen og så ikke meg bak lyskjegla. Jeg passet på å holde lyset mot øynene, og etter hvert kom den mot meg. Den spankulerte fram og tilbake ved siden av meg i flere minutter

Den reagerte ikke på mine bevegelser – for alt den så var lyset. Av og til var den så nært at jeg kunne ha tatt den med hendene.

Plutselig fløy den, men rett i mot lyset! Det smalt i skallen på meg og jeg fikk meg et klask over kjeften med den ene vingen, før den fløy inn i fjellet igjen. Dette hadde jeg rett og slett ikke regnet med, så jeg skvatt som f… Vondt var det også, for ikke visste jeg at rypa kunne slå så hardt i ansiktet. Gjør dere det?

Jeg har opplevd forskjellig i skog og fjell, men aldri før har jeg  fått meg en klask over kjeften fra rypa.

Det var en flott opplevelse foresten. Jeg tok den ikke med hendene, men hadde en større opplevelse ved at den gikk rundt føttene på meg ved hyttebalkongen. Jeg ser den nok ut på vinteren, for her får den leve i fred.
Jon Arne Strand

KOMMENTARER