Abonner på nettstedet

Motta varsler om nye innlegg via epost.

Bli med blant 92 andre abonnenter

 Arkiv

 Kategorier

 Turutstyr fra flere merker

 Billig telefonabonnement

 Salg av sko, reparasjon av sko og turutstyr

bjarne-hall-skohall, bilde

Bjarne Hall AS Skohall Mo i Rana

 Ta ut en kompasskurs

Robust mobiltelefon til turbruk

2 mai 2017

På tur trenger jeg en telefon som er støv og vanntett, støtsikker, lav i vekt og med lang batterikapasitet. Det finnes neppe en som har alt, men det finnes en mellomting.

Slike telefondingser som har alle mellomting, vokser ikke på trær. Med jeg har funnet frem til typen Catepillar S30. Skal den bli med på langtur i sommer?

Den er støtsikker, gummiarmert og robust, billig, vanntett, støvtett og har en grei batterikapasitet. Touch-skjermen fungerer når den er våt, og når man har hansker på hendene. Den er laget etter militærstandard, og egner seg til friluftsliv. Vekta er på 181 gram.

Les også Hvis mobiltelefonen ikke er vanntett

 

caterpillar-cat-s30

caterpillar-cat-s30

Den finnes i modellene Cat S30, Cat S40 og Cat S60. De har ubetydelige forskjeller, etter som kameraet ikke er noe særlig bra på noen av dem likevel.

Med 12 måneder binding hos Telia som gir kr. 700,- i rabatt, og med abonnement, så vil den koste kr. 1790,-. Du kan også betale ned dette beløpet over ett eller to, og det uten renter i tillegg! Du kan se på telefonen på en ikke-sponset lenke her: Catepillar S30

Telefonen tar ikke gode bilder. Men den har en kortleser, hvor jeg kan sette inn kortet fra fotoapparatet. Slik kan jeg overføre bilder til telefonen med en bedre kvalitet. Dette må da være løsningen? Det går fint å oppdatere hjemmesiden med den, så nå gjenstår det bare å få bildene fra fotoapparatet til å fungere sammen med telefonen.

Jeg mottok telefonen i posten for noen dager siden. Menyen var knotete i begynnelsen, men nå synes jeg faktisk den er bedre enn min forrige Samsung Galaxy.

Det som er sørgelig, er at jeg måtte levere den tilbake i dag. Ikke fordi jeg skulle ha en annen type, men for at den hadde flere småfeil. Disse var blant annet: Klipp ut/kopier og lim inn fungerte ikke. Jeg fikk ikke koblet den til WiFi. Det var skurrende lyd under samtaler.

Jeg går virkelig ut fra at dette var en mandagstelefon, og at jeg får tilsendt en ny.  For hvis den holder hva den lover, så er det nettopp en Catepillar jeg trenger på tur. Den er ikke laget etter militærstandard for ingenting.

Telefonen er litt tykkere og tyngre enn noen andre modeller, men dette er ubetydelig. Det blir spennende å prøve den når jeg evt. får tilsendt en ny.

For de som ønsker en enkel og lett telefon uten noe krims kram, så har telefonprodusenten Doro greie modeller. Den som heter 6531 veier bare 108 gram og har svært bra batterikapasitet.

Du kan lese mer om Doro her: Doro
Clas Ohlson har også svært mange billige mobiltelefoner.

Et godt utprøvd solcellepanel for å lade opp telefon
og andre dingser på tur, finner du her: GoalZero Nomade 7 »

Enn så lenge – så venter jeg på svar fra Telia om Catepillar telefonen.

Les alle innleggene fra denne kommende turen
Jon Arne.

 

KOMMENTARER