Abonner på nettstedet

Motta varsler om nye innlegg via epost.

Bli med blant 92 andre abonnenter

 Arkiv

 Kategorier

 Turutstyr fra flere merker

 Billig telefonabonnement

 Salg av sko, reparasjon av sko og turutstyr

bjarne-hall-skohall, bilde

Bjarne Hall AS Skohall Mo i Rana

 Ta ut en kompasskurs

Skibindinger til fjellstøvlene

24 oktober 2014

Tenk deg at du er på ei hytte om høsten – og du har gått dit på barmark, selvfølgelig med fjellstøvlene på. Når du skal hjem igjen neste dag, så har det kommet 30 cm snø. Da er det om å gjøre at du har reserve ski til en slik «krise».

Les også ⇒ Turstøvler

reserveski-Tegsnes-binding

Binding som passer til alle støvler.

Disse bindingene er ikke noe man vanligvis bruker på tur, men er mest egnet til å være montert på reserveskiene i uthuset på hytta. De er der bare i tilfellet man skulle oppleve å våkne en morgen som beskrevet ovenfor. Da har man nemlig muligheten til å komme seg hjem igjen. Å gå i løssnøen uten ski er noe dritt og koster masse krefter.

Da kan det bli så tungt at du trenger  ⇒ å finne vann i vinterfjellet

sommertre-i-vinterland

Bjørk som enda ikke har felt lauvet.

Vinteren kan komme overraskende på alle og en hver. I 2009 i Rana, så kom den så plutselig at denne bjørka på bildet ikke rakk å felle lauvet en gang.

Disse bindingene sitter på brede og lange treski, som er laget for jakt i skogen når det er svært løs snø. Skiene kan være tunge og trege, men hvis det er skikkelig dårlig føre, så er de faktisk de eneste brukbare. Vanlige ski bærer ikke godt nok. Jeg har flere ganger vært på rypejakt med disse skiene når det har vært slikt føre. Av og til har jeg vært sammen med noen på disse turene, og de prøvde da så godt de kunne å gå på en jakttur de også. Men det endte med at de gikk i skisporet mitt til vi kom til hardere føre lengre opp mot fjellet. Jeg fikk selvsagt skutt de rypene som vi kom til først…

Men – nå henger de i uthuset og sørger for at jeg får en god søvn om natta, selv om det er fare for å våkne neste morgen til snø.

 

Jon Arne Strand

 

KOMMENTARER