På do i naturen

 

Finn en bortgjemt plass
Få selskap av dyrene
 

Det finnes en amerikansk bok som heter «How to Shit in the Woods». Hvorfor det? Man skulle tro at dette var noe alle kunne klare. Men det er ikke alltid tilfellet. Selve do-akten klarer de fleste, men å rydde opp etter seg er det verre med – for noen.

bamsefar-driter

Problemet – ble først et problem langs riksveiene. Turister stoppet for å gjøre sitt fornødende i veikanten bak bilene sine. Når de kjørte videre, ble ekskrementene overlatt til de gående som kom forbi.

Tømming av toalettet fra bobiler på rasteplassene er også et kjent problem.

I naturen er det ikke fullt så folksomt, men det er viktig å dekke til bæsjen med mose, stein eller noe, slik at det blir akseptabelt for andre som kommer forbi.

Dopapir som blir slengt rundt om kring av vinden er heller ikke noe pent syn. Fugler og hunder kan også spre det ut over. Det er ikke noe hyggelig når hunden kommer og slikker deg i ansiktet etterpå…

Avføring og dopapir vil råtne svært fort selv om det blir tildekket litt. Det er gjødsel i seg selv, så da går det enda fortere. Det går like fort som hvis du  graver ned fiskeslo og søppel

Hvis du skulle glemme dopapir en gang, så kan du bruker myrmose/ torvmose. Denne inneholder enzymer som gir en rensende effekt. Den kan også brukes til å vaske hendene med.

Les Torvmoser – naturens våtserviett

Les Stoffer funnet i renseserviettene – forbrukerrådet

Les også Oppbevaring av fisk i myrmose (når vi først snakker om torvmose/myrmose).

 

  • Kjøp dopapir

    Bare tulla!

    Her finner du nok ingen nettbutikk for dopapir.

    Men jeg oppfordrer deg til å kjøpe resirkulert papir…