Abonner på nettstedet

Motta varsler om nye innlegg via epost.

Bli med blant 92 andre abonnenter

 Arkiv

 Kategorier

 Turutstyr fra flere merker

 Billig telefonabonnement

 Salg av sko, reparasjon av sko og turutstyr

bjarne-hall-skohall, bilde

Bjarne Hall AS Skohall Mo i Rana

 Ta ut en kompasskurs

Musas matlager i snøscooterland

7 juni 2015

At musa bodde inne i hjelmen trodde jeg vel egentlig ikke. Den hadde nok heller funnet seg et godt vinterlager til maten sin.

Musehuset i treet.

Musehuset i treet.

Den 3. juni i år, så var det vårstemning på fjellet i Nord-Norge. Snøen lå igjen her og der – og de fleste fjellvann var enda ikke isfrie. Men jeg bestemte meg for å dra på fisketur likevel. Jeg tenkte at det vannet som jeg ville gå til, lå så lavt i landskapet at det måtte vel være isfritt – kanskje. Jeg tok fiskestanga på sekken – og det som ellers trengtes til en dagstur. Jeg skulle jo ikke på noen overnattingstur. Så labbet jeg av gårde på denne to timers lange marsjen.

Etter en stund fikk jeg se noe hvitt som satt i et tre, og jeg trodde først det var en rypestegg. (den er stort sett på bakken, men kan av og til sette seg på en kvist). Da så jeg at det var en hjelm av alle ting i verden! Den hadde sikkert havnet der under scootersesongen. Ved nærmere øyekast, så fikk jeg se at det stakk ut noen kvister fra undersiden.

Jeg snudde på den – og det viste seg å være mange toppskudd fra ei bjørk der – og jeg tror det var dvergbjørk også. Ei mus hadde brukt hjelmen som matlager om vinteren. Et perfekt hjemmested, som gir god beskyttelse for vær og vind. Kanskje vi skal begynne å legge ut hjelmer i fjellet? Neppe – men denne musa hadde i alle fall funnet seg et fint sted.

Musehus-inni-hjelmen

Her har musa sitt matlager.

Når jeg endelig kom til vannet, så var det slik som jeg hadde tenkt litt på før om dagen. Isen lå enda her og der – og det var for tidlig med kastesluken. Men jeg kokte kaffe på bål og storkoste meg likevel. Det var et virkelig strålende vær og livet var godt å leve. Jeg fikk selvfølgelig ikke noe fisk, så den var nok heldig den. Da var den ikke fullt så heldig den 21. mai i år, da jeg tok en tur Med ski og fiskestang

fjellvann-tidlig-pa-varen

Isen var ennå ikke gått.

Tilbaketuren gikk like fint den også. Som vanlig så var det aktive rypestegger på kulene og naturen var full av liv. Den gikk gjennom et vårlandskap, som bare finnes en gang i året. Jeg slenger på et bilde av det også.

Så langt er Kallvatnet kommet.

Så langt er Kallvatnet kommet.

Nå er det høst og det har regnet voldsomt i flere dager i Rana. Men i dag (nå er klokka 08.13) er det vindstille med skyfri himmel. Det er vanskelig å ikke dra på en tur i dag – og når jeg kommer hjem, så blir det vanskelig å ikke skrive om det også. For ikke å snakke om å legge ut fine bilder. Vi får se…

Jon Arne Strand

KOMMENTARER