Abonner på nettstedet

Motta varsler om nye innlegg via epost.

Bli med blant 91 andre abonnenter

 Arkiv

 Kategorier

 Turutstyr fra flere merker

 Billig telefonabonnement

 Salg av sko, reparasjon av sko og turutstyr

bjarne-hall-skohall, bilde

Bjarne Hall AS Skohall Mo i Rana

 Ta ut en kompasskurs

Møkkafiske

17 august 2014

(Hvis du vil vite mer om insekter går du til: Mot insekter)

liten-ørret

Helgens fangst.

Her tar jeg altså med dattera til et vann som stort sett er bra   – og så er det omtrent helt dødt når vi kommer dit. Fisken vaker ikke, vi holder på å fryse i hjel og vi blir nesten spist opp av knott. Det regner også jevnlig på turen.

Det var en annen dans sist jeg var der. Den turen skrev jeg om i innlegget turforalle.

knott på handa

Det stakk!

Knotten var så intens denne gangen at jeg tror ikke jeg har opplevd slikt siden jeg var liten gutt. Da kom mygg og knott i kremerhuslignende svermer og det hørtes mest ut som en helikopterbase. De voksne hadde ikke mange midler mot insekter, for det var visst om å gjøre å tåle mygga uten. Ikke noe særlig lurt spør du meg, spesielt ikke med barn på tur. Bildet av knotten på handa til venstre er en del uskarpt, oh shit!

Når det mørknet var det en ørret som begynte å leke med kroken og det hele ble ganske spennende for ei lita jente. Hun fikk den i land til slutt og berga derfor turen.

Jeg har tidligere sakt at jeg er bedre med fiskestanga enn med fotoapparatet, men denne gangen stemte visst ikke det med fiskestanga heller.

multebaer-og blabaer-

Bæra ble redningen på turen.

Men – det finnes jo andre ting enn fisk her i verden. Bæra var til å «ta og føle på» og vi plukket ganske mye. Det var nok å ta av – men når vi plukket, så puttet vi alt inn i munnen og vips så var den allerede kommet til stor nytte.


reingjerde med rotPå en fjelltur i denne delen av landet, så har man reingjerder omtrent over alt i fjellet. Disse gjerdene har mange nå begynt å kalle en vits, for de har ikke mye hensikt spør du meg. Det ligger nede både her og der, men selvfølgelig ikke der man skal forsere det – ofte. Ingen må komme å si at ikke reinen kommer over gjerdet på mange plasser.
reingjerde

Om vinteren pleier reven å følge det, for rypa flyr lavt i sterk vind og derfor rett i gjerdet, skades og blir liggende der.

En helt grei tur – og det med fisken er slett ikke noen skjeldenhet.

For å komme til det vannet vi var på, så må man kjøre båt over et annet vann først. Av og til er det steiner og skjær som ligger og lurer like under overflata. Derfor må man ofte kjøre sakte for ikke å kolidere med dem og skade båt og motor.

tarja-er-utkikspost-i-beaten-

Denne tøtta passer på steiner og skjær.

Derfor er det gunstig at noen står fremme i baugen og holder øye med disse skjærene. På bildet ser vi første styrmann i aksjon…

Nå er jeg blitt alene på fjellet igjen. Det spørs om jeg ikke drar litt lengre inn på neste tur. Kanskje dit hvor jeg var sist? Nå er det begynt å bli mørkt om kveldene også i Nord-Norge – og da kommer storfisken inn til land – så det så. Kanskje blir det noen bedre fiskebilder ut i uka?

Jon Arne Strand

KOMMENTARER