Abonner på nettstedet

Motta varsler om nye innlegg via epost.

Bli med blant 92 andre abonnenter

 Arkiv

 Kategorier

 Turutstyr fra flere merker

 Billig telefonabonnement

 Salg av sko, reparasjon av sko og turutstyr

bjarne-hall-skohall, bilde

Bjarne Hall AS Skohall Mo i Rana

 Ta ut en kompasskurs

Med ski og fiskestang

26 mai 2014

Nå er det jo riktig nok sommer, men det har da vært vår for ikke så lenge siden. At man tar med fiskestanga på skitur er ikke helt vanlig – har jeg forstått. Men når råkene kommer – vil også lyset komme ned til bunnen. Der bor det insektlarver som ser at nå er det tid for å klekkes til flyvende insekter.

hunden-passer-pa-fisken-

Vakthunden passer på ørreten.

Så etter som fisken må spise også på denne årstiden, så kan den vel like godt prøve seg på kroken min også? Å fiske i råkene er moro. Det er også lettere å oppbevare fisk på denne tiden av året. Den kan graves ned i snøen for at den skal kunne vare lengre.

Oppbevaring av fisk på tur
Mot insekter

Etter min mening så er våren den beste tiden på året å dra på tur i. Naturen våkner til liv og alle dens beboere lager temmelig høye lyder for å fortelle andre artsfrender at de har erobret plassen for denne sommeren.

Rypesteggen for eks, vil gjøre alt den kan for å fange ens oppmerksomhet slik at man blir ledet bort fra høna. Hun blir tidlig brun etter den hvite vinterdrakten, nettopp for at hun skal kamufleres godt. Steggen derimot, har til hensikt å vises godt, så den blir brun mye senere.

pulken-har-gått-gjennom-isen

Dårlig is om våren.

Men det er barflekker i terrenget og jeg ser at de blir større og større for hver dag som går. Skiføret blir med andre ord mer og mer dårlig.

Det er grunn til å være forsiktig når man går på is. På bildet er det bare en liten bekk, men dette kan hende på et større vann også. Særlig ved råkene kan isen være tynn. Elvene har gjerne mer utrygg is enn stillestående vann og den er også mer usikker ved innløp og utløp i vannene.

her-kan-du-se-tørr-ved

Her er rikelig med ved til bålet

Men – det er som sakt en fin tid, så det blir mye bålbrenning og uteliv om våren. Den tørre veden som har ligget under snøen hele vinteren kommer nå fram igjen. Jeg får en slags luksusfølelse i forhold til om vinteren og føler meg rik. Dette er vel verd å verne om tenker jeg – og får en trang til
å ta hensyn i naturen.

Det store høydepunktet på en slik tur er kaffepausen med bålbrenning. Har man fått fisk, så er jo alt bare maksimalt. Det er sommer, men jeg gleder meg allerede til neste vår.

pause-med-kaffekjele-og-fiskefangst-

En god dag ved bålet.

 

Jon Arne.

 

KOMMENTARER