lenker

 

Kategorier på denne siden

Miljø i hverdagen
Sikkerhet
Lag, foreninger og organisasjoner
Myndigheter
Barn og natur
Sosialt
Lignende blogger
Diverse

 

 

Miljø i hverdagen

 

logo-mdg

Likheten mellom de fossile partiene er svært synlig.

Hvis vi skal tenke på framtiden, så har vi ikke noen «valg» lenger.

Dette partiet er det eneste som støtter din framtid og generasjonene etter deg.


ErDetFarlig.no. Oversikt over de mest helse- og miljøskadelige stoffene man kan finne i vanlige forbrukerprodukt.


Naturvernforbundet. Viser oss hvordan vi fikser ting!


Regnskogfondet. Her kan du sjekke hvilke matvarer som inneholder palmeolje, og hvor mye. Palmeoljeindustrien er hovedårsaken til at regnskogen ødelegges i Sørøst-Asia, og dette truer mennesker, dyr og planter.


Fremtiden i våre hender. Fullstendig oversikt som viser oss hvilke merker det er på forbruksvarer og klær. Og hva disse merkene betyr.


Fremtiden i våre hender. Gode tips for å leve en miljøvennlig hverdag. 


ErDetFarlig.no. Oversikt over de mest helse- og miljøskadelige stoffene man kan finne i vanlige forbrukerprodukt.


framtiden.no. Hvis noen produsenter hevder at de er miljøvennlige, så er ikke dette troverdig før forbrukerne kan sjekke dette. At de har åpne fabrikklister for innsyn er viktig. Unngå produkter fra produsenter uten åpne fabrikkister. 


Framtiden i våre hender. Hvis du har visst dette, så har du kanskje kjøpt en annen telefon?


 

Sikkerhet

 

Lag nødplakat
Plakat som viser posisjonen din. Hjelper ambulansehelikopteret å finne fram.


Førstehjelpsviseren.
En app som viser førstehjelp.


Hjelp 113-GPS
En app som viser posisjonen din. Hjelper ambulansehelikopteret å finne deg.


Varsel om snøskredfare,
flomfare, jordskredfare, istykkelser og mye annen informasjon.


 

Lag, foreninger og organisasjoner

 

Polarsirkelen Friluftsråd.


Den Norske Turistforening (DNT).


Arbeider for et allsidig, enkelt og naturvennlig friluftsliv i tråd med norsk friluftslivstradisjon, som gjennom tradisjonelle og nye aktivitetsformer fremmer friluftsliv for alle. Mange nyheter.


Forum for natur og friluftsliv.


Greenpeace er en uavhengig organisasjon som arbeider for å avsløre globale miljøproblemer.


Framtiden i våre hender arbeider for etisk forsvarlig og miljøvennlig forbruk. 


Naturvernforbundet jobber med saker innen miljø- og naturvern, klima, energi og samferdsel.


Et samarbeid mellom Den Norske Turistforeningen og Friluftrådenes Landsforbund. Friluftsskolen er et ferietilbud i nærmiljøet for barn og ungdom, med hovedfokus på 10–13-åringer. Målet med Friluftsskolen er å gi deltakerne lystbetont introduksjon til friluftsliv. Disse skal i all hovedsak være friluftsrelaterte. Her kan du finne friluftsskoler der du bor.


 

Myndigheter

 

Fylkesmennene i Norge.


Klima og miljødepartementet.


Miljødirektoratet jobber for et rent og rikt miljø. Hovedoppgavene er å redusere klimagassutslipp, forvalte norsk natur og hindre forurensning.


 

Barn og natur

 

Nettsider om turer og friluftsliv med barn.


Om farlige småbarnsprodukter. Kanskje den beste siden å se på før man kjøper noe til barnet.


En liste over nettsteder om barn og friluftsliv.


Barn som sover ute i barnehagen unngår smitte.


Gode råd om påkledning fra innerst til ytterst. Det er dessuten flere lenker til andre ting som har med barn ute å gjøre.


Barnet ditt trenger ikke kuldekrem.


Klær og utstyr for barn på tur.


Forsker Vegard Nergård har skrevet en doktoravhandling der han dokumenterer at samiske barn utvikler en større toleranse for psykisk smerte enn andre norske barn.


Baby døde etter å ha blitt båret feil i bæresjal.


Advarer foreldre mot bruk av myggmidler som inneholder stoffet DEET. Hudirritasjoner, kramper, skader på nervesystemet og i noen tilfeller dødsfall


Barnas Turlag – for barn som vil ut! Gjennom Barnas Turlag treffer dere andre barnefamilier, og barna kan glede seg over å treffe andre barn på tur. Barn fra 0 til 12 år kan være med i Barnas Turlag


 

Sosialt

 

Møteplass, diskusjonsfòrum, sosiale funksjoner etc. for turfolk og andre.


Den Norske Turistforenings møteplass for turfolk. Skriv litt om deg selv og få turfølge og/eller kjæreste. 


 

Lignende blogger

 

Min lokale blogg fra der jeg driver det meste av mitt friluftsliv og hytteliv. Her skriver jeg om hendelser i og rundt hytta, som egentlig skulle være av interesse bare for de nærmeste. Men du er hjertelig velkommen til å ta en titt!


Siv Anita Skoglund  bor i Mo i Rana. Hun skriver egentlig om hverdagsliv og alt mulig, men jeg vil hovedsakelig kalle dette en turblogg. Hun er stadig på jakt etter nye lange turer, og hun tar dessuten korte turer i nærområdet. Kanskje «treffer» vi henne snart på toppen av Kebnekaise og Kilimanjaro?  Hun sier: «Hjemme er man bare på vent, i naturen lever man!»


Harvest mener samtidens viktigste diskusjon er hvordan vi forholder oss til naturen. Den trenger ikke oss, men uten den er vi ingenting. De vil øke bevisstheten om naturens ressurser og hvordan vi bruker dem. De utforsker rollen naturen har i livene våre.


Marius Nergård Pettersen er fotograf, skribent og profesjonell turidiot. Målet hans er å inspirere deg til å være mer ute. Til å gå litt lenger. Drømme litt mer. Finne glede i litt enklere verdier. Og så enda litt.


Portalen til turblogger og en samling av blogger om friluftsliv. Her finner du det beste av det beste! Portalen ble lansert i november 2014, og er tilpasset smarttelefoner og nettbrett.


Friluftstips er ofte veldig personlig. Noen fryser mer enn andre, noen orker bære tyngre pakning og noen er mest ute på sommeren. Gir bra tips som ikke bare fungerer hjemme i stua, men også på fjellet i sterk vind og snøføyke.


Hun er ung og kommer fra Hadeland. Hennes store drøm er på sikt å kunne leve av friluftsinteressen. I tiden fremover kan dere følge med på mindre turer, og på forberedelsene til neste langtur. Hun startet på sitt største langturprosjekt sommeren 2014. Sommeren 2012 gikk hun Norge på tvers, hennes første langtur som hadde en varighet på 50 dager. Hun har gitt ut bok basert på turen, med tittelen Villmarksjenta. Hun har allerede fått unike muligheter til å dyrke sin store interesse, og ble i 2013 kåret til Årets Villmarking på Villmarksmessen i Lillestrøm.


 

Diverse

 

Her får du tak i det meste hvis du vil lage ditt eget utstyr.  Tekstiler og deler til telt, knapper, reimer, stoff til turklær og mye, mye mer. Plassen for «selvgjort er velgjort». Jeg sydde mitt eget sommertelt for litt over kr 1000,-. Dette ville ha kostet skjorta i Norge. Ved å konstruere det selv, fikk jeg vekten under kiloet også. Fabrikken ligger i Tyskland. Noe tekst står på engelsk.