Abonner på nettstedet

Motta varsler om nye innlegg via epost.

Bli med blant 91 andre abonnenter

 Arkiv

 Kategorier

 Turutstyr fra flere merker

 Billig telefonabonnement

 Salg av sko, reparasjon av sko og turutstyr

bjarne-hall-skohall, bilde

Bjarne Hall AS Skohall Mo i Rana

 Ta ut en kompasskurs

Lapplia igjen

22 juni 2015

Det er en flott liten svipptur til Lapplia i Rana. Fra E-6 er det bare en liten bratt sti opp til denne gamle husmannsplassen. Bygningene er restaurert i alle ender og bauer, takket være noen entusiastiske folk som har rottet seg sammen og dannet «Lapplias Venner». De som vil se nærmere på dette kan lese en tidligere artikkel på denne hjemmesiden her.

Tur til Lapplia i Rana 2014

Det er ikke lenge siden jeg gikk på ski med ullgenser og votter på. Plutselig ble det sommer – og «avklimatiseringen» har enda ikke begynt å virke skikkelig. Det var en vanlig varm sommerdag i dag, men etter det som vi i Rana har blitt vant med i vår, så var det en veldig, veldig varm dag. Svetten rant verre enn på de heteste sommerturer i fjellet.

 


Når vi endelig kom opp til gården, så var det en ulm okse som møtte oss. Skapt med motorsag i tre av Arne Kalkenberg.

okse-av-tre

Oksen i Lapplia.

Forrige gang jeg skrev om Lapplia, så glemte jeg å si at det er en trekasse rett innenfor døra på hovedhuset. Oppi der ligger en utførlig beskrivelse av Lapplia og restaureringa trinn for trinn. Det er også mulig å melde seg inn i Lapplias Venner der. Det koster bare kr. 100.- i året.

volkomsskilt-til-lapplia

Velkomstskilt.

Jeg hadde med meg 2 jenter denne gangen. Min datter på 12 og hennes venninne på 14. Det er litt bratt opp til gården, men ellers akkurat passe for turgåere i denne aldersklassen. Det er om å gjøre at det også er plass til litt andre aktiviteter enn bare å koke kaffe til gamlingen. Grillete pølser er alltid populært

Med barn på tur

grilling-av-polser

Grilling er dagens høydepunkt.

Men – så skal man jo ikke glemme at man må ha andre aktiviteter enn bare pølsegrilling til «barna». Det er viktig å koke kaffe til gamlingen også – enten av og til eller hele tiden.

koking-av-kaffe-i-grua

Et skikkelig kaffekok i grua.

 


Jeg er sikker på, at det er forbundet med en eller annen sinnsykdom å ikke være på fjellet i dette været. Tenk å sitte på balkongen på fjellhytta i sol og vindstille uten et fnugg av insekter! Det er nemlig det store med denne årstiden, for de er nemlig ikke klekket ut enda. Dessuten ligger ørreten i vannet og bare venter på meg der inne – noe som dere får se mer av etter hvert.

Bålfyring

Jon Arne.

KOMMENTARER