Abonner på nettstedet

Motta varsler om nye innlegg via epost.

Bli med blant 92 andre abonnenter

 Arkiv

 Kategorier

 Turutstyr fra flere merker

 Billig telefonabonnement

 Salg av sko, reparasjon av sko og turutstyr

bjarne-hall-skohall, bilde

Bjarne Hall AS Skohall Mo i Rana

 Ta ut en kompasskurs

Kløvhunden blir frisk igjen. Se også andre bilder

24 juli 2017

Nå er veterinærbesøket unnagjort. Hunden får sin medisin på onsdag, og så fortsetter turen. Det var et større angrep av nesemidd som lett lar seg ordne med noen tabletter.

DSC00905-nesmidd-tarja

Jeg har fått medisin!

 

 • Nesmidd og diarè

  NesemiddDet er ikke uvanlig at hunder har en del snorkellyder ved innpust av og til, og kanskje andre symtomer, som vanligvis kommer av nesemidd.

  En liten infeksjon av nesemidd legger man ofte ikke merke til, mens en større infeksjon kan gi symptomer og verre plager: Om nesemidd på dyreklinikk.no

  I dette tilfellet ble Tarja så plaget av dette flere ganger i timen, at hun fikk en medisinkur. Den fås som sprøyte eller tablett med noen dagers mellomrom. Men en sprøytekur må veterinæren ta. Derfor bruker jeg tabletter, slik at jeg slipper å dra hjem på et bestemt tidspunkt. Kuren er enkel; en tablett i uka i tre uker.

  I kjølvannet av det hele fikk hunden også diarè, som kan føre til et større væsketap. Dette kan vanligvis løses ved å gi hunden litt kefir i foret. Men jeg kan ikke dra rundt med en pakke kefir i ryggsekken. Derfor har jeg med meg et middel mot ustabil mage i tubeform som heter ZooLac. Noe lignende fås også som pulver, som er enda lettere å bære. Det er sjeldent man får bruk for dette, men det kan være greit å ha med i tilfellet.

  Når hunden arbeider hardt (kløvtur, og spesielt pulk eller slede om vinteren), så forbrenner den mer fett. Men når det er varmt, så kan det fort bli løs mage av for mye fett. Å øke kaloriinnholdet med proteiner i stedet vil være en grei løsning i varmt vær, sommer som vinter.

  Det beste man kan gjøre på en kløvtur er å få mye fisk. Den kokes uten salt og gis til hunden, men beinene fjernes først. Tørrfisk er også et bra tilskudd.

  Etter det jeg kan se, så står polarhunder i en klasse for seg selv. Når jeg hadde slike hunder, så knasket de i seg fisk og smågnagere i rå tilstand, med bein og det hele.

 

Andre bilder fra turen så langt:

Perleporten til fjellheimen.

DSC00901-himmelporten

Inngangsporten til fjellheimen

Når vi startet turen, så poserte Tarja på denne måten. Her har turistforeningen malt rødmerker på begge sidene av stien. De minner om en port.

 

kvitsteindalskoia, bilde

Kvitsteindalskoia.

På turen opp fra Lille Kallvatnet mot Saltfjellet, så kommer du først til kvefsendalskoia. Dette er ei åpen bu som kan være grei å søke ly eller hvile i. Den har en flott utsikt mot Kvefsendalen, og ligger ca. 7 km. fra Kallvatnet..

 

sokker-og-gåstaver

Sokker til tørk.

I Kvefsendalstjønna ble det tid for å tørke sokkene og skifte til nye. Det er viktig å skifte sokker så ofte som mulig for å holde seg tørr på beina. Dette forebygger gnagsår og er faktisk nokså viktig. Når man går videre, så kan de våte sokkene henges til tørk utenpå sekken.

Les om Gnagsår.
Les også om Festeanordninger utenpå sekken

 

snølskavl-rett-i-vannet, bilde

Her går snøskavlen rett i vannet enda.

Det er svært sein sommer i Nord-Norge i år. Her ser vi snøen som ennå ligger ut i Kvefsendalstjønna.

 

fotturister, bilde

Et møte med en voksen og ei jente på 14 år.

Når jeg gikk hjem igjen for å søke veterinærhjelp, så møtte jeg på disse folkene. To generasjoner, på vei fra Virrvassdalen til Kvefsendalstjønna. Det er nokså imponerende at ei jente på 14 år går en så lang tur.

 

DSC00916-friute.no-facebook, bilde

Profilbilde på facebook.

På min vandring gikk jeg forbi steinen som jeg bruker som profilbilde på denne bloggens facebookside.

 

DSC00976-solnedgang-gåstjønna-overnatting

Solnedgang i Gåstjønna.

Dagen før jeg ble hentet ned, så overnattet jeg i Gåstjønna. Der fikk jeg servert denne forestillingen på himmelen fra teltet. Selv om det begynner å skumre på sene kvelder i Nord-Norge, så er det enda lyst om nettene. Det er mørkere på dette bildet enn i virkeligheten.

Nå venter jeg bare på medisinen til hunden som skal komme i morgen. Da starter jeg gåturen videre fra Lønnsdal, og begir meg inn i Sulitjelma.

Les alle innleggene fra denne turen

 

Jon Arne.

 

KOMMENTARER