Abonner på nettstedet

Motta varsler om nye innlegg via epost.

Bli med blant 92 andre abonnenter

 Arkiv

 Kategorier

 Turutstyr fra flere merker

 Billig telefonabonnement

 Salg av sko, reparasjon av sko og turutstyr

bjarne-hall-skohall, bilde

Bjarne Hall AS Skohall Mo i Rana

 Ta ut en kompasskurs

Kaninbur og gjenbruk

4 oktober 2016

Når dattera mi var lita, laget jeg et kaninbur til henne på hytta. Nå er dette buret gammelt og falleferdig. Dessuten er det ikke snakk om at jeg selv får kaniner på hytta noen gang.

kaninburet er klart til frakting med scooter.

På tur til hytta.

Det ble fraktet opp på hytta med snøscooter for noen år siden.

 

kaninbur-utenfor-hytta-img_2312

Der sto det i flere år. Jeg tok endelig mot til meg for å fjerne buret, for jeg tenkte at det skulle bli godt å bli kvitt det. Det har nå blitt et stygt rot på hyttetomta.

 

deler-etter-kaninburet-20161004_174837

Jeg hentet skruvemaskinen og tok vare på dette i en fart:

 

  • To hengsler .
  • En vindhake.
  • To metallplater for å sette sammen trestykker (kan også bøyes 90° og brukes i et hjørne).
  • En kraftig 90° jernvinkel.
  • En vannskål for å feste på nettingen.

 

Jeg vil aldri få bruk for ei vannskål til kaniner noen gang. Men det er garantert noen som får det. Den kan også brukes til alle smådyr i bur. Skåla er av hard og evigvarende plast.

 

demontert-kaninbur-20161004_175101

Mye av rammeverket til buret gikk til ved. Nettingen ble revet av og sorteres senere i metallavfallet på gjenvinningsanlegget.

 

bunnen-i-kaninbueret-20161004_181502

Det er som kjent ikke tillat med innlagt vann på ei fjellhytte, så det må hentes ute. Gulvet fra kaninburet brukes her til å sette vannbøtta på når jeg fyller den med vann fra en slange.

 

material-etter-kaninburet-20161004_181001

Dette er det som ble igjen av brukbar material. Fersk og fin og klar til hva som helst.

 

snogrense-og-ryggsekk-20161004_161325

Etter dette ble det en «avslappende» gåtur på en time, for å hente ei kanne bensin til aggregatet. Det brukes bare som ei nødløsning, da jeg har solcellepanel og vindmølle på hytta. Bensinen på hytta får derfor lov til å bli gammel den.

 

Se også Vindmølle og solcellepanel

 

Dingsene  som jeg tok vare på, blir liggende i en eske. Plutselig en dag trenger jeg dem til et eller annet. Dette er ting man bør tenke på når det er en gåtur på en time + en time med bil, til nærmeste butikk.

Jeg skulle altså kaste buret, men endte opp med å ikke kaste noen verdens ting. Bare nettingen og skruene ble kastet, da skruene er av typen med stjerne – som lett slites. Nå for tiden er de fleste av typen torx, som kan brukes om igjen mange ganger. Stjerneskruene og nettingen går selvsagt i metallsorteringen.

Og hvor ble det av det lille kaninburet inne i innhengningen? Jo – det havnet på lagring under hytta. Det er så fint laget, og suverent som beskyttelse mot vær og vind for små dyr. Kanskje det er noen som trenger et utebur med dobbeltrom til kjæledyrene sine?

Dessuten er dette noe alle burde gjøre hvor som helst, selv om butikken er like om hjørnet. Tenk gjennom det du kaster. Det har mye å si for miljøet om du kan bruke det om igjen.

 

Humoristisk og seriøst innlegg til å tenke over Gjenbruk – et prakteksemplar

 

 

Jon Arne.

 

KOMMENTARER