Abonner på nettstedet

Motta varsler om nye innlegg via epost.

Bli med blant 92 andre abonnenter

 Arkiv

 Kategorier

 Turutstyr fra flere merker

 Billig telefonabonnement

 Salg av sko, reparasjon av sko og turutstyr

bjarne-hall-skohall, bilde

Bjarne Hall AS Skohall Mo i Rana

 Ta ut en kompasskurs

Jeg falt ned i jettegryta og skadet foten

28 juli 2016

Jettegryter er flotte skaperverk av den tålmodige naturen. Men at de skulle bli en årsak til at jeg må kutte ned på turene i sommer, hadde jeg aldri trodd.

Jettegryte_paa_Gjetoya

Jettegryte. Vasket ut av vannet gjennom mange år.

Det er slitasje fra vann og stein som har slipt ut disse formasjonene gjennom millioner av år. Men at de skulle bli en årsak til at jeg måtte kutte ned på turene i sommer hadde jeg aldri trodd. Jeg falt nemlig ned i en stor jettegryte her om dagen, og skadet foten.

Jeg kunne vært langt inn i fjellet – og jeg kunne ha vært alene når dette skjedde. Men jeg var bare 150 meter fra bilen, og tre av mine søstre kom like etter beinskaden for å se på jettegrytene de også. Dermed var redningen allerede et faktum.

Jeg hinket til bilen med hjelp fra dem. Berget var pepret med små jettegryter, så det var ikke så lett å holde balansen på en fot.

 

beinbrudd-fra-jettegryta--20160725_234407

Slik så ankelen ut på legekontoret, etter fallet.

Er det noen som har hørt om en turblogger uten føtter? Neppe – men jeg har en følelse av at dette blir kortvarig. I mellomtiden kommer jeg fortsatt til å skrive innlegg som har med natur å gjøre. Man skulle ikke tro det var jeg som sa dette – men det går an å oppdatere en blogg om tur og natur uten å gå lange fjellturer også. Hva med bålturer i nærheten av bilveien?

Det er lenge siden jeg har vært så uheldig som dette. Som jeg nettopp skrev, så tenker jeg på om dette hadde skjedd noen på en lengre tur. Hvis det gjør det en gang, så ringer man som regel etter et ambulansehelikopter. Men da er det selvfølgelig viktig at piloten kan finne deg.

Les derfor om appen Hjelp – GPS 113

Når du skader deg på tur og trenger å ringe 113, så må det jo være telefondekning der du befinner deg. Dette er ikke alltid tilfellet.

Les derfor Stol ikke på telefondekningen

God tur til dem som kan!

Jon Arne.

 

KOMMENTARER

3 kommentarer på “Jeg falt ned i jettegryta og skadet foten”