Abonner på nettstedet

Motta varsler om nye innlegg via epost.

Bli med blant 91 andre abonnenter

 Arkiv

 Kategorier

 Turutstyr fra flere merker

 Billig telefonabonnement

 Salg av sko, reparasjon av sko og turutstyr

bjarne-hall-skohall, bilde

Bjarne Hall AS Skohall Mo i Rana

 Ta ut en kompasskurs

Fin høst

17 oktober 2014

Det har vært et møkkavær i høst, men det har vært fint også av og til. Ja takk begge deler, som Ole Brum sa.

vind-bølger-kallvatnet

Å kjøre en åpen båt i dette været er ikke bare bare.

Vinden har vært rundt stiv kuling med storm i kastene enkelte dager. Men du verden så fint det har vært de dagene det har vært bra vær.

vindstille-kallvatnet

Det kan være fine dager også.

 

Jeg går på jakt, men jeg bruker ikke hund. Jeg jakter nemlig selv (he he) så jeg får hele pakka som har med definisjonen av jakt å gjøre: «Å spore opp, forfølge og legge ned viltet». For min del, så er mitt jaktbare vilt hovedsakelig rype, og da blir det helst fjellrype etter som jeg ikke bruker hund. Fjellrypa trykker som kjent ikke for hund, så da er det om å gjøre å komme på skuddhold ved egen hjelp.

For tiden så er snøen akkurat begynt å legge seg i fjelltoppene her som jeg bor i Rana. Rypa har begynt å bli hvit, som betyr at flesteparten av dem har flyttet opp til snøen. De som er igjen vet at de vises godt på bar mark, så de flyr opp på langt hold. Vanskelig å jakte på. Jeg gleder meg til snøen legger seg lenger ned i liene, for da kommer rypa også dit.

Rype-pa-balkongstolpen

Etter en fin dag.

 

Akkurat nå er det helt fantastiskt vær. Det er nesten en lidelse å være hjemme og se opp mot fjellene. Men det blir snart jakttur, og jeg håper å få med noen fine jaktbilder også. Den som venter får se.

 

Jon Arne Strand

KOMMENTARER