Abonner på nettstedet

Motta varsler om nye innlegg via epost.

Bli med blant 92 andre abonnenter

 Arkiv

 Kategorier

 Turutstyr fra flere merker

 Billig telefonabonnement

 Salg av sko, reparasjon av sko og turutstyr

bjarne-hall-skohall, bilde

Bjarne Hall AS Skohall Mo i Rana

 Ta ut en kompasskurs

Ennå ikke barmark i Rana

11 juni 2017

Jeg kan ikke starte prosjekt nordover enda. I påvente av barmark, tok jeg en liten topptur med ski, enn så lenge. Videoen viser snøforholdene i Rana for et par dager siden. Vi hører på videoen at det var kraftfull vind.

 

 

Jeg venter på tekstilet fra tyskland til teltet jeg skal sy, men jeg har foreløpig mottatt en prøve som viser hvordan det ser ut. Det er ingen tvil om at det kommer til å bli et telt av dette. Kanskje et kilo lettere enn tomannsteltene i lettvektsklassen som man får kjøpt.

les også Nå planlegger jeg vandretur nordover

tekstilprøve

Tekstilprøven er mottatt.

Det er skikkelig kraftig og veier 55 g/m2, som betyr at det er kun 5 gram tyngre enn Hillebergs lettvektstelt. Vannsøylen er på 3500 mm, og det betyr at det tåler kraftig regn. Teltet er ment til sommerbruk, og er et skydd mot regn og insekter. Det er alt man trenger på denne årstiden.

Skisse av det planlagte teltet
L
es også Mot insekter

Så gjenstår bare sytekniske ferdigheter, men får vi se hvordan det går. Før det hele starter, så legger jeg ut noen bilder fra den siste turen jeg hadde:

DSC00655-ski-i-snøen

Jeg satte skiene igjen den siste etappen.

I dette fjellet er det skikkelig bratt den siste biten før man kommer til toppen. Det er også mye vind der, slik at mye av snøen hadde blåst bort i vinter. Derfor satte jeg igjen skiene i snøen like før jeg kom til barmarka. Jeg satte dem oppreist, slik at de skulle være lett å finne igjen.

 

DSC00668-toppen-av-fjellet

Utsikt fra toppen.

Oppe på toppen er det selvfølgelig en varde. Utsikten er som på alle andre topper, men vakkert likevel. Vi ser her, som på videoen, at det ikke er skikkelig barmark ellers i fjellet enda.

 

DSC00664-turhunden

Noen er glad for barmark.

Denne hunden er med på alle mine turer. Den bærer kløv på ca. 12 kilo, og er en god turkamerat. Den er også med på bærtur om høsten, og hva den foretar seg da, kan du lese her: Bærhunden

Den springer også fort, og dette er ikke så bra hvis det er sauer og andre «byttedyr» i nærheten.

Les Brems farten på hunden
Les også Med hund på tur

 

DSC00684-Norsk-Lundehund

Flere er glad for barmark.

Men denne hunden tar ikke sau, det er den for liten til. Det er en Norsk Lundehund, og en koselig turkamerat. Det var en gang jeg hentet denne hunden som valp: Lundehund

 

DSC00685-barmark-om-våren

Skiføret på nedoverturen.

På hjemturen var det ikke like bra skiføre over alt. Det ble utforkjøring i sikk sakk, som vi ser på videoen ovenfor. På de større barflekkene måtte skiene tas av.

 

bål-på-snaufjellet

Ved til et bål på snaufjellet.

Jeg hadde kokeapparatet med denne gangen. Men det betyr ikke at det er umulig å finne ved til et bål i snaufjellet. Ved å samle tørre røtter som dette, så er det egentlig ikke noe problem. Det er bare om å gjøre at man ikke lager for stort bål.

Bålfyring i fjellet

 

Les alle innleggene fra den kommende turen nordover

 

Jon Arne.

 

KOMMENTARER