Abonner på nettstedet

Motta varsler om nye innlegg via epost.

Bli med blant 91 andre abonnenter

 Arkiv

 Kategorier

 Turutstyr fra flere merker

 Billig telefonabonnement

 Salg av sko, reparasjon av sko og turutstyr

bjarne-hall-skohall, bilde

Bjarne Hall AS Skohall Mo i Rana

 Ta ut en kompasskurs

Dykk sit og glor

25 november 2014

Syteinnlegg

Alle sitter og venter på våren.

Alle sitter og venter på våren.

Teaterstykket denne gangen heter «Venter på våren». Ha ha – bildet er riktig nok fra vårløsningen på et fjellvann, men det er for tidlig å vente på den ja.

Først må det jo komme en vinter – og det har det ikke gjort enda – i Rana i hvert fall. Her pissregner det og det har det gjort i flere dager. Det har vært noen kuldegrader for litt siden siden. Nok lenge til at det har blitt is på veiene – noe som er til iritasjon for gamle kjerringer – og en velsignelse for små barn.

«Grav deg ned i tide», er det en en fjellregel som heter. Den går det ikke an å praktisere akkurat nå, for det er så hardt og glatt i fjellsidene at det hender man må snu og gå hjem igjen fra tur.

Lær å bruke kart og kompass

Men slik er det. Det blir nok vinter i år også. Med nok snø til å grave seg ned i tide – men la oss håpe vi slipper akkurat det. Vi tar nemlig i mot vinteren med glede.

Et av poengene med naturens svingninger i vær og vind, er at det faktisk er som det er. Det verste jeg hører når det er dårlig vær er «æsj». Ordtak: «Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær». Nå er det faktisk slik at noen ikke kan bruke de klærne som de har – så hva hjelper det da? Derfor  har jeg lyst å lansere et nytt ordtak: «Det finnes ikke dårlig vær, bare noen som ikke kan kle på seg». Været er nemlig verst når man sitter inne og ser ut på det. Når man kommer i gang, så er det slett ikke så ille mange ganger.

Slik kler du på deg til tur

Å prøve å gjøre ting slik man selv vil ha dem, er noe mennesket har holdt på med i alle tider. Når det gjelder været, så er det en av de få tingene hvor dette ikke er mulig (?). Da er det bedre å tilasse seg og lære å være ute på naturens premisser, på en slik måte at man kan ha det komfortabelt og greit.

Alle snakker om været, men ingen gjør noe med det. Jeg vet sannelig ikke om det stemmer nå for tiden, når vår livsstil virkelig har gjort noe med det – like vel. Det er bare det at vi fikk det motsatte av det vi ville ha. Når man synes det er fantastisk å sitte ute med oppbrettede skjorteermer i januar, så er det illevarslende når man vet hva det egentlig kommer av.

 Det står litt om det her: ⇒ Om denne siden

Jon Arne.

 

KOMMENTARER