Disse produsentene tilbyr reparasjon av klær og utstyr

 

vi-reparerer-klaer-og-utstyr

 

Sending til utlandet

Hvis du må sende til utlandet, så  anbefales det å avtale hvordan produktet blir returnert og en dokumentasjon på utsendelsen. Da risikerer du ikke toll for et nytt produkt.

Flere produsenter

Det kan finnes flere produsenter som tilbyr reparasjon enn de som er oppført i denne listen. I takt med tilbakemeldingene fra kundene, så blir det flere og flere.

 

 

Bergans | Norrøna  |  Helsport  |  Houdini  |  Patagonia  |  Brynje  |  Hilleberg  |  ARC`TERYX | Barbour  |  BLACK DIAMOND  |  BUCK  |  DAKINE  |  DALE OF NORWAY  |  Eagle Creek  |  EXPED  |  Fällkniven   | KLÄTTERMUSEN  |  Lundhags  |  Osprey  |  Nudie Jeans

 

Hva den enkelte produsenten reparerer, og deres betingelser, finner du nedenfor.

 

 

still-sporsmal-til-ekspeditøren

Spør ekspeditøren.

Spør i butikken om det du skal kjøpe er miljøvennlig. Da ser forretningen at kundene har et behov for slik informasjon, og vil rette seg etter det.

 

Nettbutikker ⇓

Hva produsentene reparerer/forklaring ⇓

 

Her får du byttet glidelåser, lappet rifter og fikset hemper med mer. De har også reservedeler. Pris på reparasjon og deler får du her:

→ Bergans reparasjon.


Reparerer alle sine produkter og tilbyr deler hvis du fikser selv. Reparasjoner kan også gjøres i Norrøna sine butikker i Oslo eller Stockholm. De tilpasser eller spesialsyr også produkter til deg. 5 års garanti mot produksjons- og materialfeil.

→ Norrøna reparasjon


Helsport

Reparerer og tilpasser sine telt og kanskje ryggsekker også.  Service i hele produktets levetid og garanterer levering av reservedeler i minst 10 år. De sier at etter 10 år vil de finne en løsning, selv om originaldelen ikke kan oppdrives. De krever oppkveiling av barduner før innlevering. De har gode priser på for eksempel skifting av glidelåser og teltbunn. De kan også sy på stormmatter og ekstra lufteventil.

→ Helsport reparasjoner og priser


De tilbyr reparasjoner hos lokal skredder i Norge, hvis man ikke har anledning til å komme til en av deres butikker. De har ingen fast prisliste. I Sverige leveres varene inn til egne butikker for reparasjon, og det planlegges en slik i Norge også. Houdini kan sende reservedeler til skredderen.

→ Houdini Reclaims & repairs


Reparasjon til sine internasjonale kunder, men varen må sendes til USA. De har ingen fast prisliste, men lover at prisen blir akseptabel. Reparerer du selv, så har de en fin framgangsåte for reparasjon av Patagonia produkter. Dessuten har de reparasjonsguider for produkter fra andre produsenter.

Patagonia Repair & Care Guides


Brynje

Her får du reparert sømmer, skiftet strikk og glidelås. Det gjøres også etter garantiens utløp som er på vanlige to år.

→ Brynje kundeservice


For reparasjoner som ikke dekkes av garantien, sier de at de tar en rimelig pris. Telt som sendes til reparasjon må være rent og tørt. De forbeholder seg retten til å returnere skitne telt.

For garanti eller reparasjoner i Norge kontakter du butikken du kjøpte produktet i, eller:

→  Hilleberg Warranty and Repair


Produkter som er skadet på grunn av slitasje, feil bruk eller forsømmelse fra kundens side, kan repareres for et nominelt beløp.  Kontakt den butikken hvor du kjøpte produktet.

ARC`TERYX kundeservice: Telefon 22 63 59 12


De har spesialisert seg på reparasjoner, endringer og re-voksing av vokset bomullsplagg. Jakker og vesker av andre stoffer kan ofte repareres også.

For garanti eller reparasjoner kontakter du butikken du kjøpte produktet i. Derfra vil produktet bli sendt til deres servicepartner som vil kontakte deg med et anslag på kostnader. Deretter kan du bestemme hvilke tjenester du ønsker utført.

→ BARBOUR REPAIRS & REPROOFING


Reparasjoner utenom garantien: De tilbyr reparasjon av tau og wire, og Camalot slynge. Svarer via e-post med et retur autorisasjonsnummer (RA) for sporing. Vær oppmerksom på at du vil trenge et RA nummer før du kan sende. Du kan også kjøpe et reparasjonsett hvis du vil gjøre det selv.

→ Black Diamond warranty/repairs


For garanti eller reparasjoner kontakter du butikken du kjøpte produktet i, eller send den:

Kniven må pakkes godt inn i en eske og sendes til USA.  Fyll ut alle felt på deres reperasjonsskjema, der du oppgir navn på varen og hva du vil ha reparert. Send pakken til:

BKI

Attention: Warranty
660 S. Lochsa Street
Post Falls, ID 83854
Tlf: 208-262-0500


Dakine tilbyr en begrenset livstidsgaranti mot fabrikasjonsfeil innenfor det normale omfanget av bruk. De reparerer eller erstatter produktet hvis det viser seg å være defekt. Begrepet «livstid» gjelder for levetiden til produktet. Denne levetiden defineres av Dakine.

For reparasjoner kontakter du butikken der du kjøpte produktet i, eller:

Kundeservise e-postadresse: moc.e1532303160nikad1532303160@ofni1532303160ue1532303160


Etter en skjønnsmessig vurdering vil plagget kunne bli reparert eller erstattet. Vanligvis vil dette ta cirka 4-6 uker.

En skade som ikke dekkes av garantien, kan bli reparert av Dale of Norway. Det avtales en pris med kunden om dette.

→ Dale of Norway garanti


Produkter fra Eagle Creek har en livstidsgaranti. Den dekker reparasjon eller utskifting grunnet feil på produktet i løpet av produktets levetid, uansett årsak. Men vær klar over at produktets «levetid» kan defineres annerledes hos produsenten enn hos deg.

Skader som ikke dekkes av denne garantien kan repareres for en rimelig pris, og du vil bli belastet med et gebyr i tillegg for returen. Produktet må da sendes til tyskland. Kontakt forhandleren.

→ Eagle Creek Warranty


De reparerer skadet produkt så sant det er mulig. For en rask og effektiv reparasjon eller klagebehandlingen kan du kontakte din forhandler. Små reparasjoner kan gjøres hjemme eller ute i felten. Vennligst se YouTube-videoene om dette på deres hjemmeside.

→ Exped repairs distributors


Kniver fra Fallkniven er dekket av en ti års garanti. Fallkniven AB vil uten kostnad, reparere eller erstatte kniven etter deres vurdering, som er feilprodusert eller defekt. Kniven må være kjøpt hos en autorisert forhandler (ta vare på kvitteringen).

De sliper opp og polerer kniven mot betaling. Snakk med din forhandler.

→ Fällkniven garantier


Også etter garantiperioden reparerer de skader på grunn av slitasje og ulykker, men da mot betaling. Hvis du ønsker å forlenge eller forkorte bukser eller jakke ermene, ta kontakt for å se hva de kan gjøre for å hjelpe.

→ Klättermusen Service and Repair


Tar i mot gamle sko for reparasjon. Det er mulig å få byttet kun såle, mellomlær og/eller overlær. På denne måten kan skoene vare i evigheter. Lundhags står for returfrakten hvis reparasjonskostnaden overstiger 1000.- svenske kronor. Innsendte sko skal være rene og tørre.

Garanti, reparationer og priser:

→ Lundhags Skomakeren


Hvis en skade kommer som følge av normal slitasje, misbruk, uhell eller noe som overstiger de rimelige forventninger til produktets levetid, vil ikke dette dekkes av garantien. Men i den grad det er mulig vil Osprey tilby å reparere produktet til en rimelig pris.

→ Osprey reklamasjonskrav


Nudie Jeans

Friluftsfolk trenger også dongeribukser fra tid til annen. Nudie Jeans tilbyr faktisk gratis reparasjon på alle sine jeans i sitt reparasjonssenter, Grønnegata 1 i Oslo. Men du må troppe opp der selv for å levere buksa. Du kan bare levere en av gangen. Der kan du også få med et gratis reparasjonssett hvis du vil reparere selv.

→ Kart over Nudie Jeans reparasjonssenter, Grønnegata 1 Oslo


 

Kilde: Framtiden i våre hender og egne undersøkelser.