Abonner på nettstedet

Motta varsler om nye innlegg via epost.

Bli med blant 91 andre abonnenter

 Arkiv

 Kategorier

 Turutstyr fra flere merker

 Billig telefonabonnement

 Salg av sko, reparasjon av sko og turutstyr

bjarne-hall-skohall, bilde

Bjarne Hall AS Skohall Mo i Rana

 Ta ut en kompasskurs

Bærhunden

25 september 2014

Det er jo kjent at jakthunden blir litt stresset og glad når man tar børsa ut av våpenskapet for å dra på jakt. Men finnes det hunder som blir glad når man finner fram bærbøtta?

hunden-plukker-baer

Frosne bær er godt.

Det blir denne jenta. Hun skjønner at man skal på tur når man begynner å pakke ned bøtte og bærplukker. Det er forresten likeledes når jeg tar i fiskestanga – for ikke å snakke om når jeg pakker sekken eller tar på turklær.

hunden-plukker-baer

Hunden tar resten av bærene også.

Hun plukker bær også. Men hunden er ikke kommet så langt at den legger bærene i bøtta enda. Foreløpig – så går de bare rett ned i magen. Ikke tror jeg at den noensinne kommer til å plukke bær slik heller.

Hunden er jo slik – at den vil gjøre det samme som eieren gjør. Men det er en forutsetning at den ser opp til den – og oppfatter den som en suveren «leder i flokken». Hunden ser nemlig på familien som den bor sammen med til daglig, som en flokk. Hvis denne flokken har en leder (slik hunden oppfatter en leder) så vil den prøve å gjøre de riktige tingene for den. Dette er egenskaper som utnyttes når man skal dressere den. Den liker dressur – og den opplever mestring når den gjør noe riktig.

Les om ⇒ Hunden

vann-pa-tolvtuvan

Blikkstille vann om høsten.

Det var forøvrig en fin tur denne dagen, med både hund og kaldt og godt høstvær som turkamerater. Det blekner i liene nå – og høstens fargeforandringer er jo sprakende.

Det er kommet is på marka og i vannkanten. Bæra er frossen, og det er  bare noen dager siden den ble det. Men det bryr vel ikke hunden seg om. Den spiser dem lett, mens jeg blir blå på fingrene straks jeg tar på dem.

Les om en tur bæra ikke var frossen ⇒ Til Køtatinden

Husk å slukke bålet.

Husk å slukke bålet.

Jeg lagde bål av dvergbjørk og noe bjørkenever som jeg hadde med hjemmefra. Det ble ikke mer tur enn dette denne dagen. Jeg fortsatte å drikke mer kaffe i stedet, for den ble så god at det var like før jeg kokte en kjele til.

⇒ Fyring med dvergbjørk
Bålfyring

Været var flott – og hunden tok seg av bærplukkinga…

Jon Arne Strand

KOMMENTARER