Abonner på nettstedet

Motta varsler om nye innlegg via epost.

Bli med blant 92 andre abonnenter

 Arkiv

 Kategorier

 Turutstyr fra flere merker

 Billig telefonabonnement

 Salg av sko, reparasjon av sko og turutstyr

bjarne-hall-skohall, bilde

Bjarne Hall AS Skohall Mo i Rana

 Ta ut en kompasskurs

Å smøre seg bort i uværet

19 mars 2017

Når jeg skulle på hytta sist fredag, så måtte jeg til byen å kjøpe mer skismøring først.  Det er klister som gjelder når det er vått føre, så jeg var lykkelig over endelig å ha skaffet meg betryggende mengder av den. Men…

to tuber klister, bilde

Du trenger bare universalklister på tur.

 Man skal bare glemme flere typer til forskjellige temperaturer. Universalklister holder i massevis.

Les også Smør skiene enkelt

 

klabbe under skiene, bilde.

Man kan smøre seg helt bort.

Men man kan bomme helt på smøringen. Temperaturen kan forandre seg radikalt på turen. Gal smøring kan gi klabbe, som er verre enn noe annet. Da må man stoppe og skrape, for så og legge på den rette smøringen. I uvær og mørke er ikke dette noe hyggelig.

Les også På tur i mørket

 

hunden er full av snø, bilde.

Det klabbet på hunden også.

Det var nedbør med mye vind når jeg dro til hytta denne gangen. Det er i slikt vær man kan gå seg bort. Ikke var det mulighet til å se noe som helst, og løypa føk igjen på sekunder. Uten lokalkjennskap hadde jeg ikke funnet fram. Hundene visste også hvor de skulle gå.

Les også Lær å bruke kart og kompass

 

hytte med snø fremfor døra, bilde.

Glad jeg ikke skal inn her.

Dagen etter var det bedre vær. Da dro jeg innom den hytta som vi hadde før. Der legger det seg alltid store skavler fremfor døra. Jeg tenkte på hvor heldig jeg var, som ikke trengte å måke snø for å komme inn dagen før. Da var jeg svært sliten når jeg kom fram.

Les også Smørefrie ski, skifeller og andre typer

 

Jon Arne.

 

KOMMENTARER